Izborile plasman

Košarkašice su s izbornikom odradile tek jedan trening uoči utakmice koja ih je odvela na EP: “Ovo je generacija izvanrednih cura”

Portal Novilist.hr

Hrvatske košarkašice/Foto HKS

Hrvatske košarkašice/Foto HKS

Našao sam se u situaciji koju nisam doživio u 25 godina trenerskog posla, da jednu od najbitnijih utakmica ženske košarke unazad nekoliko godina vodim gotovo bez treninga, no kolege Erjavec i Gunjević su odradili odličan posao u pripremi utakmice - rekao je Stipe Bralić



RIJEKA Hrvatske su košarkašice pobjedom 80:66 nad Njemačkom osvojile prvo mjesto skupine I u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo te se tako nakon šest godina plasirale na još jedno prvenstvo.


Izbornik Stipe Bralić se ekipi pridružio tek večer uoči utakmice zbog prvog testa na koronavirus koji je bio pozitivan, da bi mu drugi potom bio negativan.


– Bila je to jedna teška utakmica iz razloga što je bila odlučujuća za plasman na Europsko prvenstvo. Bile su to najčudnije kvalifikacije do sada. Pojavom korone i igranjem u ‘balonima’, postalo je jako teško. U posljednjem balonu nedostajalo nam je pola ekipe zbog korone, a ovaj put sam ja došao dan prije utakmice. Našao sam se u situaciji koju nisam doživio u 25 godina trenerskog posla, da jednu od najbitnijih utakmica ženske košarke unazad nekoliko godina vodim gotovo bez treninga, no kolege Erjavec i Gunjević su odradili odličan posao u pripremi utakmice – rekao je nakon susreta s Njemačkom izbornik Bralić, naglasivši i kako je do plasmana Hrvatsku odvela cijela ekipa.




– Cure su bile fanatično borbene, čak smo igrali i s manjom rotacijom igračica jer sam osjetio da će ova ekipa izdržati do kraja. Doprinos svih igračica je podjednak jer to je stvarno jedna mlada i dobra generacija izvanrednih cura. Atmosfera je u ovoj ekipi strahovito dobra i zaslužile su odlazak na Europsko prvenstvo. Pogotovo je bilo teško igrati nakon što su Njemice u prvih 6-7 minuta povele desetak poena razlike, pogodile su apsolutno sve šuteve iz svih pozicija.


Iz takvog početnog šoka se hladno izvući i preokrenuti utakmicu – curama svaka čast. Velika je stvar što se ekipi priključila i Marija Režan koja je osim izuzetne kvalitete u reketu donijela i samopouzdanje. Ova ekipa ima perspektivu i mislim da su velike stvari pred njima – zaključio je izbornik.