Premijer liga

Košarkašice FSV-a na krilima inozemnih debitantica upisale drugu ovosezonsku pobjedu, sjajna i Siščanka Brandić

Katarina Blažević

Foto M. LEVAK

Foto M. LEVAK

Puljanke su se u trećoj četvrtini vratile na "minus pet", ali završnica je pripala Riječankama. Nisu kod FSV-a samo oduševile inozemne igračice, već i Siščanka Brandić koja je uz 23 poena upisala četiri skoka i tri asista



PULA Susret 13. kola Premijer lige košarkašica: Pula Moviter – FSV 62:76 (18:20, 14:17, 23:23, 7:16). Dom sportova “Mate Parlov”. Gledatelja: 50. Suci: Đuraki (Pula), Koraca (Poreč) i Mejak (Pula).


PULA MOVITER: Pešut 10, Ujević 19, Perić 4, Škapin 6, Percan 13, Božić, Begonja 10, Šarić, Teodorović, Delić, Hajderović.


FSV: Perez 20, Brandić 23, Tuftan 7, Kajfeš, Lara 18, Vidović, Ratković, Jurčić 6, Leoni, Šporčić, Stanić 2.




Košarkašice FSV-a upisale su u Puli svoju drugu ovosezonsku ligašku pobjedu, zahvaljujući inozemnim pojačanjima već se lakše diše.


Puljanke su s četiri pobjede više uoči susjedskog derbija ipak bile favoritkinje, ali u riječkim su redovima debitirale reprezentativka Venezuele Waleska Perez te Myriam Lara, koja nastupa i za reprezentaciju Meksika.


Obje su očekivano donijele prijeko potrebnu pomoć, pa su tako gošće krajem prve četvrtine preokrenule vodstvo domaćih, a onda se od sredine druge dionice počele i odvajati.


Puljanke su se u trećoj četvrtini vratile na “minus pet”, ali završnica je pripala Riječankama. Nisu kod FSV-a samo oduševile inozemne igračice, već i Siščanka Brandić koja je uz 23 poena upisala četiri skoka i tri asista. Perez je ugradila 20 poena, pet skokova i osam asista, dok je Lara uz 18 poena imala 11 skokova.