Premijer liga košarkašica

Košarkašice FSV-a na Kozali igraju važnu utakmicu u borbi za ostanak u ligi, utakmica će imati i humanitarni karakter

Katarina Blažević

Ivona Kajfeš/S. DRECHSLER

Ivona Kajfeš/S. DRECHSLER

Sredstva za Ukrajinu će se prikupljati kroz donatorske ulaznice u iznosu od 20 kuna te tombolom od 10 kuna. Prikupljaju se i lijekovi te druge potpreštine



RIJEKA Košarkašice FSV-a danas ne love treću, već četvrtu sreću. Susret 11. kola Premijer lige s Pulom Moviter trebao se odigrati još u prosincu, ali je odgađan zbog pandemijskih razloga čak tri puta. Obje su ekipe napokon dobrog zdravstvenog stanja, te bi večeras od 20 sati u dvorani »Dinko Lukarić« trebale odmjeriti snage.


I za jedne i za druge susret je od velike važnosti u borbi za ostanak. Donji dio ljestvice poprilično je zgusnut, Riječanke su trenutno na sedmom mjestu, ali predzadnja ekipa lige ima samo dva boda manje. Puljanke, pak, imaju tek bod manje od FSV-a, a do kraja sezone su ostala još tri kola. Stoga će mlade Riječanke trebati podršku što većeg broja gledatelja u dvorani na Kozali, a svatko od njih svojim će dolaskom doprinijeti i humanitarnoj akciji za pomoć Ukrajini.


Trenerica GK Vita Julija Ljubančić, inače Ukrajinka, pokrenula je akciju kojom se prikupljaju sredstva za humanitarnu pomoć Ukrajincima te se zasad odazvalo nekoliko riječkih klubova. U dvorani na Kozali sredstva će se prikupljati kroz donatorske ulaznice u iznosu od 20 kuna te tombolom od 10 kuna. Također, prikupljaju se i lijekovi te druge potpreštine, koje će se dostaviti u Ukrajinu putem ukrajinskog veleposlanstva u Zagrebu.