Premijer liga

Košarkašice FSV-a na Kantridi ugošćuju Split, dvorana 3. maj postaje novi dom riječkih košarkašica

Katarina Blažević

Teddy Delač/A. MAKSIMOVIĆ

Teddy Delač/A. MAKSIMOVIĆ

Iz kluba naglašavaju problem s vlagom, ali i nepristupačnim ulazom u dvoranu za osobe s invaliditetom



RIJEKA  Kozala postaje bivša za košarkašice FSV-a, od današnje utakmice sa Splitom (18 sati) dvorana 3. maj na Kantridi novi je dom riječke ekipe. Povratkom Kvarnera 2010 na Kozalu, u dvorani »Dinko Lukarić« je postalo pretijesno te su iz Rijeka sporta odlučili kako će FSV preseliti u dvoranu u kojoj je nedavno postavljen i novi parket, iako još uvijek nije u potpunosti idealna. Iz kluba naglašavaju problem s vlagom, ali i nepristupačnim ulazom u dvoranu za osobe s invaliditetom.


– Mi smo u načelu pristali na tu odluku, iako je nezahvalno mijenjati dvoranu usred sezone. Trebat će nam neko vrijeme na adaptaciju. Parket je novi pa to nije problem, ali ima problema s vlagom i ventilacijom barem u ovoj prvoj fazi dok se ne uđe u neki ritam. Volio bih da ovo postane naš novi dom i da ovdje bude prava domaćinska atmosfera. Malo je manji kapacitet dvorane nego na Kozali, ali sviđa mi se što je tribina strma pa je osjećaj kako su gledatelji bliže parketu. To je prednost, ali sigurno će se trebati naviknuti na novo okruženje. Nadam se da ćemo pobjedom otvoriti jednu novu eru u novoj dvorani – kaže trener košarkašica FSV-a Teddy Delač.


Njegove igračice danas čeka protivnik koji je na papiru trenutno glavni favorit za ispadanje iz lige. Splićanke su se i prošle sezone jedva spasile ispadanja, a u novu su krenule s četiri uvjerljiva poraza (najblaži 38 poena razlike). Riječka ekipa je, pak, sezonu otvorila s dva domaća slavlja i dva gostujuća poraza. Sve osim današnje uvjerljive pobjede FSV-a bilo bi veliko iznenađenje.




Splićanke imaju loš omjer i sigurno su slabije od nas po rosteru, ali ono što ja od početka naglašavam je da fokus nije samo na rezultatu, nego izvedbi. To nas treba gurati naprijed. Ići ćemo, naravno, na pobjedu i »baciti« se na glavu, ali želim da unutar utakmice popravimo neke stvari od ranije i nastavimo taj pozitivan domaći niz. Sigurno će i mlađe igračice dobiti veću priliku i kroz razgovor s njima sam upozoravao da budu spremne i preuzmu veću odgovornost – kaže Teddy Delač.