Prva liga košarkašica

FSV dočekuje aktualne prvakinje na Kozali, riječke košarkašice pojačale reprezentativke Meksika i Venezuele

Katarina Blažević

Igor Prtorić/S. DRECHSLER

Igor Prtorić/S. DRECHSLER

Inozemna pojačanja imat će pravo nastupa od idućeg kola



RIJEKA  Košarkašice FSV-a danas će otvoriti novu kalendarsku godinu i drugi dio prvenstva na novom kozalskom parketu. Riječanke će od 19 sati u dvorani »Dinko Lukarić« ugostiti Ragusu, aktualne prvakinje i liderice lige, koje su zasad upisale tek jedan poraz te su na početku sezone u Dubrovniku uvjerljivo slavile nad Riječankama.


Igračice trenera Igora Prtorića će danas ponovo zaigrati u mladom i domaćem sastavu, ali pozitivna je vijest za riječki klub dolazak dviju inozemnih i iskusnih igračica, koje bi trebale imati pravo nastupa od sljedećeg kola, odnosno od dvoboja kod Pule. Waleska Perez, reprezentativka Venezuele, koja igra na bekovskim pozicijama, te Myriam Lara, centar koji nastupa i za reprezentaciju Meksika, nove su igračice FSV-a.


Obje su 1994. godište, Perez u FSV dolazi iz venezuelskog kluba Caribenas, gdje je sezona završila te počinje ponovo u travnju. Lara je, pak, posljednje igrala za njemački Saarlouis, a prošle sezone je bila i u Portugalu (Benfica) te Rumunjskoj (Alexandria).