Novi izazov

Košarkašica iz Kraljevice i kapetanica hrvatske reprezentacije pronašla novi angažman u Španjolskoj

Hina

Andrijana Cvitković/Foto FIBA

Andrijana Cvitković/Foto FIBA

Cvitkovićka je prešla iz baskijskog Euskotrena u drugu baskijsku ekipu - Lointek GernikaMADRID Hrvatska reprezentativna košarkašica Andrijana Cvitković (28) prešla je iz baskijskog IDK Euskotrena u također baskijsku ekipu Lointek Gernika pa će i u nadolazećoj sezoni nastupati u prvoj španjolskoj ligi.


Lointek Gernika je priopćio u srijedu da se Cvitković ističe “karakterom i polivalentnošću”.


“Ona će dobro upotpuniti našu unutarnju igru. Može igrati okrenuta leđima košu a također i pogleda usmjerena prema košu u situacijama kada se nalazi dalje na terenu. Također dobro gađa trice”, rekao je trener Mario Lopez.
Cvitković, visoka 190 centimetara, prošle sezone je zabijala 8,6 koševa po utakmica uz 5,9 skokova. U 23. kolu španjolskog prvenstva bila je proglašena najboljom (MVP) igračicom kola jer je tada zabila 17 koševa u utakmici te imala 13 skokova.


IDK Euskotren je regularni dio sezone bio završio na šestom mjestu a njena nova ekipa Lointek Gernika na osmo mjestu među 16 klubova u prvenstvu. Obje momčadi su zatim poražene u četvrtfinalu, a naslov je osvojila ekipa Perfumerias Avenida.