Novi prvaci

Košarkaši Zadra nakon 13 godina podignuli trofej prvaka Hrvatske! Riječanin Jordano predvodio prvake

Hina

Košarkaši Zadra/Foto PIXSELL

Košarkaši Zadra/Foto PIXSELL

Kod Zadra su najbolji bili Riječanin Antonio Jordano (22, 7 trica) i Michael Onuaku (19, 15 skokova) , dok je Splićane predvodio Roko Leni Ukić (18), koji je jedini kod gostiju bio iznad deset postignutih koševa



ZADAR Košarkaši Zadra novi su prvaci Hrvatske nakon što su u odlučujućoj, petoj utakmici finala svladali u svojoj dvorani KK Split s 84-57 (49-29), te sa 3-2 u pobjedama po treći puta u povijesti osvojili nacionalni naslov.


Odluka o prvaku nazirala se već u prvoj četvrtini, koju su Zadrani dobili s 17-9, a praktički je odlučena na poluvremenu, na koje su domaćini otišli s ogromnih “plus 20” (49-29). Dokraja je samo ostalo pitanje s koliko razlike u korist Zadrana će završiti posljednji klupski susret u Hrvatskoj ove sezone.


Kod Zadra su najbolji bili Riječanin Antonio Jordano (22, 7 trica) i Michael Onuaku (19, 15 skokova) , dok je Splićane predvodio Roko Leni Ukić (18), koji je jedini kod gostiju bio iznad deset postignutih koševa.




Zadar je zadnji puta bio prvak Hrvatske 2008. godine, a Splićani 2003.


Utakmicu je, nakon dugo vremena, pratio veliki broj navijača u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, koji su probili ogradu na ulazu i zauzeli mjesta na tribinama.