Kup Hrvatske

Košarkaši Splita i Zadra izborili finale Kupa Krešimira Ćosića u Omišu

Hina

Toni Nakić (Cibona)/Foto PIXSELL

Toni Nakić (Cibona)/Foto PIXSELL

O pobjedniku Kupa ove godine odlučivati će se u Omišu, u Gradskoj sportskoj dvorani ‘Ribnjak’ 13. veljače



ZADAR Košarkaši Splita i Zadra izborili su finale Kupa Krešimira Ćosića nakon polufinalnih utakmica u srijedu. Zadar je na svom Višnjiku svladao Cibonu s 84-82 (19-19, 25-15, 19-15, 21-32)


Bila je to repriza prošlogodišnjeg finala gdje je Zadar u prepunom Višnjiku osvojio svoj prvi trofej, nakon 12 godina. Zadrani su do pobjede stigli stvorivši prednost tijekom druge i treće četvrtine, a u zadnji dio utakmice domaćini su ušli s 63-50. Zagrebački sastav je  minutu i pol prije kraja tricom Reynoldsa uspio doći na zaostatak od samo tri koša (76-79), no Onuako i Mavra opet dižu razliku na velikih 83-76.   Cibona je ipak kreirala neizvjesnu završnicu nakon što je Mavrta osam sekund prije kraja kod 84-80 promašio oba bacanja, a Markota fauliran kod pokušaja trice. Markota je zabio dva slobodna bacanja, treće promašio, a centar Cibone Planinić u zadnjoj sekundi uhvatio loptu i pretrpio prekršaj, no u prilici za izjednačenje, promašio je oba bacanja.


Kod Zadrana su najbolji bili Anthony Carter i Aleksandar Bursać s po 16 poena, dok je Damir Markota sa 16 koševa predvodio Cibonu.




Košarkaši Splita izborili su finale Kupa Krešimira Ćosića svladavši na svojim Gripama zagrebački Furnir s 95-83. Splićani su u finalu Kupa nakon 17 godina, a već u prvoj četvrtini stekli su prednost od 30-20, koja je do poluvremena narasla na 17 razlike. Luka Babić (16) i Pavle Marčinković (15) predvodili su “žute”, a Luka Pandurić s 21 košem goste.


Furnir, u ranijim sezonama poznat kao Dubrava, polufinale izborio nakon dvadeset godina posta, a treći put ukupno. Splićani su posljednji trofej osvojili prije 17 godina, 2004. godine u Zadru protiv Zadra košem današnjeg kapetana Roka Ukića u zadnjoj sekundi utakmice.


O pobjedniku Kupa ove godine odlučivati će se u Omišu, u Gradskoj sportskoj dvorani ‘Ribnjak’, u subotu, 13. veljače.