Prvi test

Košarkaši Kvarnera u Dvorani mladosti odigrat će prvu prijateljsku utakmicu, Riječani dočekuju aktualnog državnog viceprvaka

Katarina Blažević

Sada smo kompletni i kroz nekoliko utakmica ćemo vidjeti gdje smo i što smo - kaže trener Branimir Pavić



RIJEKA Košarkaši Kvarnera 2010 danas će od 18 sati u Dvorani mladosti odigrati prvu prijateljsku utakmicu uoči početka nove prvoligaške sezone, i to ni više ni manje nego protiv ABA-ligaša i aktualnog državnog viceprvaka Zadra. Ne može teže, ali ni slađe za Kvarner u prvom pripremnom ispitu. Ipak je prošlo dosta vremena otkad je riječka ekipa ugostila protivnika ovakvog statusa…


Momčad trenera Branimira Pavića je od ovoga tjedna kompletna, Amerikanac Courtney Fells posljednji se pridružio momčadi koju su ovoga ljeta pojačali i Josip Naletilić te Marko Damjanović, inače bivši igrači Širokog, kao i povratnik iz Škrljeva Luka Vucić.


– Sada smo kompletni i kroz nekoliko utakmica ćemo vidjeti gdje smo i što smo. Tek smo tri tjedna zajedno, tako da bi nam bilo bolje da je ova utakmica došla nešto kasnije, ali barem ćemo moći vidjeti kako to izgleda igrati protiv jače momčadi iz višeg ranga. Igrači su, srećom, zdravi i spremni, jedino bi mogli poštedjeti Fellsa, koji je prije nekoliko dana doputovao iz SAD-a – kaže trener Branimir Pavić.




Što se momčadi Zadra tiče, na klupu se vratio Zadranin Danijel Jusup, koji je prošle sezone trenirao Široki. U klubu više nema dosta imena od prošle sezone, hrvatskog reprezentativca Mavre, potom Bursaća, Junakovića, Cartera, Thompsona, Buljana, Riječanina Vukovića… Ali danas bi u Dvorani mladosti u gostujućem dresu mogao zaigrati Antonio Jordano.