Kup Krešimira Ćosića

Košarkaši Kvarnera 2010 su namučili favorita, ali ipak nisu uspjeli isprovocirati čudo na Gripama

Katarina Blažević

Filip Bundović i Marijan Čakarun/Foto PIXSELL

Filip Bundović i Marijan Čakarun/Foto PIXSELL

Riječani su i bez ozlijeđenog Marinellija te već ranije povrijeđenog Đuguma parirali ABA ligašu kroz prvo poluvrijeme, ali nedostatak rotacije u nastavku je učinio svoje. Uz to, Lisica je imao šuterski loš dan



SPLIT  Kada je Paolo Marinelli nakon malo manje od tri minute izašao iz igre, a potom i odšepao u svlačionicu, i onim najoptimističnijim obožavateljima Kvarnera 2010 bilo je jasno kako se čudo na Gripama ipak neće dogoditi. Riječani su doduše i bez ozlijeđenog Marinellija (gležanj) te već ranije povrijeđenog Đuguma (koljeno) parirali ABA ligašu Ciboni kroz prvo poluvrijeme, ali nedostatak rotacije u nastavku je učinio svoje. I kao da ozljede nisu bile dovoljne, inače šuterski raspoloženi Lisica, koji na utakmici može bez problema pogoditi sedam ili osam trica, imao je katastrofalan dan. Završio je utakmicu sa šutem 2-11! Cibona je serijom 10:0 otvorila drugo poluvrijeme (31:45) i tu je sve bilo riješeno…


Kvarner 2010 – Cibona 67:82

Četvrtfinalni susret SuperSport Kupa “Krešimir Ćosić”: Kvarner 2010 – Cibona 67:82 (20:19, 11:16, 11:27, 25:20). Mala dvorana Gripe. Gledatelja: 100. Suci: Gracin, Mikulić i Mjeda.


KVARNER 2010: Čakarun 14, Lisica 6, Zelanto 8, Jelenković 27 (2-4), Marinelli, Vujasinović 7 (2-2), Štemberger 5 (2-2), Delpin, Vucić, Smojver, Kostić, Đugum.




CIBONA: Vuković 17, Radovčić 28 (9-10), Perasović 20 (1-1), Majcunić 2, Aranitović 6 (2-4), Crnogorac, Ferderber, Krizmanić, Kujundžić, Bundović 9.

Zelanto je zamijenio ozlijeđenog Đuguma na visokim pozicijama uz Čakaruna, dok su od prve minute krenuli i Marinelli, Jelenković i Lisica. Šteta što je Marinelli uspio odigrati nešto manje od tri minute, ali Jelenković je u prvom poluvremenu praktički odradio posao za obojicu. Četiri trice je pogodio u prvoj dionici, a posljednju efektno sa sirenom za kraj četvrtine (20:19), šutirajući iz prvog dodira…


Serija trica


Do kraja poluvremena je stao na 19 poena (trice 5-7), i uz Čakaruna držao svoju momčad u egalu. Zelanto je u reketu ipak imao previše problema pored Riječanina Domagoja Vukovića i Bundovića, dok Lisici nikako nije išlo.


Nakon početnog egala, Cibona je bila momčad koja se prva odvojila na “plus četiri” (9:13) te je Pavić odmah zvao minutu odmora. Lisici je Radovčić presjekao loptu i lagano položio iz brze kontre… Vukovi su u tim trenucima obrambeno dobro reagirali, Zelanto i Čakarun u nekoliko napada nisu mogli do koša, te se Cibona odvojila i na 14:19 poslije greške u napadu Kvarnera. Ali, još jednim šutom za tri poena Jelenković je približio svoju momčad, da bi sjajnom tricom sa sirenom donio Kvarneru minimalno vodstvo na kraju prve četvrtine. I druga četvrtina je protekla u egalu, iako se Kvarner u jednom trenutku odvojio na “plus pet” (25:20), nakon još jedne odlične partije Jelenkovića. Ipak, Vukovi su ponešto boljom obranom uspjeli pritisnuti protivnika, a Vuković je dodao dva poena nakon brze kontre za 31:35 na kraju prvog poluvremena.


Ključna serija


U treću četvrtinu krenuo je Vujasinović umjesto ozlijeđenog Marinellija, a Cibona je otvorila s 10:0 (31:45). U redovima Kvarnera ipak je ponestalo širine, Jelenković nije uspio nastaviti šuterski sjajno prvo poluvrijeme, Lisica nije imao svoj dan, dok se Zelanto i dalje mučio u reketu. Sve se to odrazilo na igru u trećoj četvrtini pa su Kvarnerovci u prvih sedam minuta treće četvrtine ubacili tek četiri poena… Borbeni Riječani su se u zadnjoj četvrtini pokušali približiti protivniku, redale su se trice pa je napokon pogodio i Lisica za 65:80 (38′), ali zaliha koju je Cibona stvorila u trećoj četvrtini (11:27) bila je ipak prevelika…


 


Radovčić: Kvarner 2010 je ekipa za Premijer ligu

Branimir Pavić, trener Kvarnera 2010:


– Pokazali smo se u dobrom svjetlu i prvo poluvrijeme odigrali pravu utakmicu, ali imali smo nesreće jer se ozlijedio jedan od bitnijih igrača uz još neke izostanke. To se osjetilo u trećoj četvrtini gdje je Cibona napravila osjetnu prednost.


Toni Jelenković, igrač Kvarnera 2010:


– Nema se što reći, Cibona je bila bolja, iako smo mi ušli u utakmicu hendikepirani na visokim pozicijama, a onda se i Paolo ozlijedio vrlo rano i tako smo se mučili od početka do kraja. Premijer liga? Vidjet ćemo u svibnju, nadam se da ćemo ući.


Krešimir Radovčić, igrač Cibone:


– Malo smo na početku možda podcijenili protivnika, ali kada smo ušli u ritam smo prelomili utakmicu. Pohvalio bih momke iz Kvarnera, koji su odigrali s maksimalnim pristupom i želio bih da uđu u Premijer ligu jer je ovo ekipa za taj rang.