Prva liga košarkaša

Košarkaši Kvarnera 2010 na Trsatu dočekuju Dubrovnik sa željom da im uzvrate za poraz iz prvog dijela sezone

Katarina Blažević

Vito Smojver (Kvarner 2010)/M. GRACIN

Vito Smojver (Kvarner 2010)/M. GRACIN

Želimo revanš na našem terenu i upisati dva boda - najavljuje trener Kvarnera 2010 Goran ŠućurovićRIJEKA Košarkaši Kvarnera 2010 danas će od 16.30 sati susretom 12. kola s Dubrovnikom na Trsatu napokon otvoriti 2021. godinu i nastavak Prve lige. Prvo im je početkom siječnja odgođena utakmica 11. kola protiv Sesveta zbog koronavirusa u riječkoj momčadi, a potom su i Dubrovčani tražili da se prvotno planirani termin za ovu utakmicu prebaci tri dana kasnije. Upravo su s njima Riječani i otvorili ovu sezonu, u listopadu je u Dubrovniku utakmica završila s uvjerljivih 109:76 za domaćine.


– Sada im želimo uzvratiti istom mjerom! To je ekipa koja je dosad upisala pet pobjeda, pri sredini su tablice, ali mi možemo igrati s njima. U našem su rangu te očekujemo pobjedu, a i ostali su nam dužni za nerealno visok poraz na početku sezone. Želimo revanš na našem terenu i upisati dva boda – najavljuje trener Kvarnera 2010 Goran Šućurović, koji će na raspolaganju imati sve igrače, iako je jedan dio ekipe zbog samoizolacije propustio desetak dana treninga.


– Zadnjih smo tjedan dana svi na okupu i normalno treniramo. Jedan dio ekipe koji je sa mnom trenirao za vrijeme božićnih praznika je morao u samoizolaciju jer sam bio zaražen koronavirusom. Malo nas je to pogodilo i poremetilo plan treninga, ali onaj drugi dio ekipe je cijelo vrijeme bio u trenažnom procesu s pomoćnim trenerom. Bilo je i nešto ozljeda prije Nove godine, ali sada su svi zdravi i spremni za nastavak prvenstva.
Riječanima nakon Dubrovnika već ove subote slijedi teško gostovanje kod neporaženog lidera, Cedevite junior.


– U Zagreb ćemo otići neopterećeni, bez ikakvih očekivanja. Ipak je to ekipa koja dominira s 12 pobjeda te su oni veliki favoriti u svakom susretu – zaključio je Šućurović.