Kup Krešimira Ćosića

Košarkaši Kvarnera 2010 danas igraju susret osmine finala Kupa: “Nikog se ne bojimo!”

Katarina Blažević

Paolo Marinelli/Foto A. KRIŽANEC

Paolo Marinelli/Foto A. KRIŽANEC

Sigurno nećemo nikoga podcjenjivati jer će biti drugačija utakmica nego u prvenstvu - govori Paolo Marinelli uoči Samobora



RIJEKA Reprizom prvog prvenstvenog kola do završnice Kupa »Krešimir Ćosić«. Cilj je to košarkaša Kvarnera 2010, koji će danas od 17 sati u dvorani »Dinko Lukarić« u osmini finala Kupa ugostiti Samobor, koji će ponovo nakon ozljede predvoditi Kruno Simon.


Može se reći kako su Riječani drugu godinu zaredom imali i malo sreće sa ždrijebom jer su ponovo u osmini finala za protivnika izvukli momčad iz drugog ranga natjecanja te su ponovo i domaćini. Riječani su prošle sezone bili jedina momčad Prve lige koja je izborila Final Eight u Zagrebu te su u četvrtfinalu poprilično namučili premijerligaša Dinamo. Iz riječkog kluba nadaju se još jednoj završnici, a imaju se i zašto nadati jer su Samoborce ove sezone već pobijedili s 91:70.


Čakarun upitan


– Prva utakmica protiv Samobora nije bila lagana, iako smo se na kraju odvojili na dvadesetak poena razlike. Najjači dio ekipe je sigurno Simon, od kojeg sve kreće, od kreacije, koševa, skokova… Kada imaju takvog igrača, u kakvom god da je stanju, bilo to i nakon ozljede, uvijek moraš biti oprezan. Sigurno nećemo nikoga podcjenjivati jer će biti drugačija utakmica nego u prvenstvu. To uvijek tako bude. Oni ništa nemaju za izgubiti, a mi se nikoga ne bojimo i idemo po pobjedu – riječi su riječkog razigravača Paola Marinellija, povratnika u svoj matični klub.




Njegov Kvarner 2010 danas bi trebao biti kompletan uz tek upitnik oko Marjana Čakaruna, kojemu je slomljen nos u posljednjem prvenstvenom kolu s Hermesom. Riječani su se nakon poraza u Osijeku vratili pobjedama. Zajedno s Vrijednosnicama i Zagrebom su sada na vrhu ljestvice s omjerom 7-1.


– U Osijeku nismo bili pravi, to je sigurno. Znali smo da neće to biti lagana utakmica jer su dobra ekipa i ipak igraju doma bolje. Ali mislim da nismo bili pravi i mogli smo to bolje. To je ipak sport i ništa nije izgubljeno. Trebamo vidjeti što smo loše radili jer sigurno ima mjesta za napredak. Moguće je da će biti gusto pri vrhu do kraja, ali o tome ne razmišljamo, nego samo da svaku utakmicu napredujemo i pobjeđujemo.


Premijer liga


Kvarner je kao cilj postavio ulazak u Premijer ligu, a završnica Kupa te moguća košarkaška poslastica s nekim od ABA ligaša bila bi velika nagrada za klub.


– Super je za Kvarner izboriti završnicu gdje su i ekipe iz Premijer i ABA lige te je to samo pokazatelj klubu da zaslužuje mjesto među najboljima. Poslije je sve moguće. Idemo sada ipak korak po korak, prvo moramo pobijediti Samobor, ali naravno da svi očekujemo da idemo na završnicu i to bi bilo lijepo za cijeli grad.


Marinelli je sa svojih 28 godina već podosta toga prošao u karijeri. Nosio je dresove Splita te Cibone, kao i Olimpije, Krke (Slovenija), Dzukije (Litva), Monsa (Belgija), Evreuxa (Francuska) te na kraju prošle sezone i Sibiua (Rumunjska). S obzirom na to da nije bio zadovoljan inozemnim ponudama ovoga ljeta, Riječanin se vratio kući. U sezoni 2015./2016. je s Kvarnerom stigao do polufinala prvenstva Hrvatske te polufinala Kupa Hrvatske.


– Ma, predivan je osjećaj igrati doma, gdje si odrastao, gdje su ti prijatelji i obitelj… Ipak je to drugačije, ljepše je kada odigraš utakmicu pa te obitelj zove i dođe uživo pogledati. Doma je ipak doma. U potpunosti sam zadovoljan ovdje – zaključuje Paolo Marinelli.


DL Škrljevo s Cibonom 12. prosinca

Završnica Kupa »Krešimir Ćosić«, odnosno Final Eight, na rasporedu je u veljači sljedeće godine. Danas će se odigrati ukupno pet utakmica osmine finala, a DepoLink Škrljevo će svoj susret s Cibonom odraditi 12. prosinca u Draženovu domu.