Premijer liga košarkaša

Košarkaši DL Škrljeva večeras ugošćuju zagrebački Dinamo: “Iskustvo najbitniji faktor gostiju”

Katarina Blažević

Noa Svoboda/V. KARUZA

Noa Svoboda/V. KARUZA

Kvalitetni su igrači, ali ako mi uđemo agresivno i ako smanjimo izgubljene lopte i kontroliramo skok, imat ćemo velike šanse - kaže Noa Svoboda, koji će sutra proslaviti 20. rođendan



RIJEKA  Gostovanjem kod Cedevite Junior u prošlome kolu HT Premijer lige za košarkaše DepoLink Škrljeva završio je onaj najteži dio, odnosno niz susreta s uveliko favoriziranim momčadima. Iako niti večerašnji domaći susret u Mavrincima (18 sati) neće biti lak zadatak za igrače Damira Rajkovića, koji kao pretposljednji na ljestvici ugošćuju sedmoplasirani Dinamo. Ipak je riječ o momčadi koja je prošle nedjelje svladala Cibonu (77:71).


– Znali smo kakav nas raspored očekuje. Ali mislim da smo sada spremni za najvažniji dio koji nam slijedi, gdje će svaka utakmica biti »na nož«. Pogledao sam dio utakmice Cibone i Dinama i stvarno su dobro igrali, iako je Cibona sigurno bila i umorna zbog abaligaške utakmice koju su odradili dan ranije. To svejedno ne umanjuje pobjedu Dinama, koji je iskusna momčad. Kvalitetni su igrači, ali ako mi uđemo agresivno i ako smanjimo izgubljene lopte i kontroliramo skok, imat ćemo velike šanse – kaže Noa Svoboda, koji će sutra proslaviti 20. rođendan.


Pobjeda bi bila odličan dar za mladog reprezentativca koji je godinama igrao za mlađe uzraste Cibone, da bi onda u veljači 2021. godine prešao u Hermes Analiticu gdje je krenuo skupljati seniorsko iskustvo. Upravo je s Hermesom prošle godine u Prvoj ligi jednom i pobijedio zagrebački Dinamo, za koji su tada igrali i današnji članovi ekipe Garafolić, Anzulović, Cvitanović, Ušić… Kasnije se priključio i iskusni Markota.




– Prije svega, iskustvo je najbitniji faktor u njihovoj ekipi. Ali ako uđemo borbeno, neće biti tolikih problema.


Noa je prošle sezone u Hermesu igrao zajedno sa starijim bratom Ivanom, danas trenerom mlađih kategorija Radnika iz Križevaca, koji je prije mjesec dana bio i član stožera kadetske reprezentacije.


– Brat gleda moje utakmice, prati me često i uvijek mi kaže na čemu moram raditi i što popraviti. Sada sam već i navikao na ovaj ritam Premijer lige i spreman sam prihvatiti ulogu koju mi je trener Rajković namijenio u momčadi i pokušati je što bolje iskoristiti – zaključuje Svoboda.