Premijer liga košarkaša

Košarkaši DL Škrljeva večeras u Dubravi igraju najvažniji susret u borbi za ostanak

Katarina Blažević

Noa Svoboda/M. LEVAK

Noa Svoboda/M. LEVAK

Možemo reći da bodovi danas duplo znače, iako do kraja imamo još osam utakmica. Trebat ćemo i još neke utakmice dobiti, ali ova je sigurno najvažnija - kaže Noa Svoboda



RIJEKA  Košarkaši DepoLink Škrljeva pobjedom nad Boscom u prošlom kolu tek su napravili prvi mali korak prema ostanku u FAVBET Premijer ligi. Današnje gostovanje kod Dubrave (20 sati, TV prijenos MAXSport) je možda i najvažniji susret za Škrljevčane do kraja sezone. Naime, Dubrava im je izravni konkurent u nastojanju da izbjegnu 11. mjesto i doigravanje za ostanak s drugoplasiranom momčadi Prve lige, a ukoliko danas izgube od domaćina, ostat će na dvije pobjede manje. U tom slučaju Dubrava će na svojoj strani imati i međusobni omjer… Škrljevo bi se u posljednjih osam kola teško izvuklo iz takve situacije.


– Bilo je bitno odvojiti se od Bosca, ali sada je važno da pokušamo izbjeći i to 11. mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije za ostanak. Kreće nam niz utakmica u kojima moramo pobjeđivati ako mislimo ostvariti taj cilj. Nakon Dubrave su tu i Alkar te Zabok… Dubrava? Možemo reći da bodovi danas duplo znače, iako do kraja imamo još osam utakmica. Trebat ćemo i još neke utakmice dobiti, ali ova je sigurno najvažnija. Prije svega, Vragović je najveća prijetnja, imaju jako dobru vanjsku liniju. Puno je tu dobrih igrača, imaju dobar spoj mladosti i iskustva i bit će teško igrati protiv njih. Moramo se skupiti i biti fokusirani, te ćemo onda imati šansu za pobjedu – govori Noa Svoboda, razigravač DepoLink Škrljeva.


Iako je 21-godišnjem Križevčaninu primarna pozicija jedinica, u utakmici s Boscom pokazalo se kako mu možda još bolje odgovara kada je u igri još jedan razigravač, poput Hollowella, koji onda preuzima na sebe ulogu glavnog organizatora igre. Svoboda je u prošlom kolu zabio 31 poen uz šut 14-18, dok je Hollowell podijelio 12 asistencija.




– Iskreno, volim uvijek igrati s još jednim playmakerom jer automatski i meni olakšava posao. Ja se onda mogu fokusirati na zabijanje, a kada se on umori, onda opet preuzmem ulogu razigravača. Volim igrati s nekime tko je isto dominantan s loptom, i to je trener Dželalija prepoznao. Mislim da Tray i ja na taj način dobro funkcioniramo – zaključuje Noa Svoboda.