Kup Krešimira Ćosića

Košarkaši DL Škrljeva doživjeli (pre)visoki poraz od Cibone u osmini finala Kupa

Katarina Blažević

Leon Šljivarić (DL Škrljevo) i Domagoj Vuković (Cibona)/Foto PIXSELL

Leon Šljivarić (DL Škrljevo) i Domagoj Vuković (Cibona)/Foto PIXSELL

Zeleni su odigrali obrambeno jako loše, u dvije četvrtine (prvoj i trećoj) primili su čak 64 poena. Za ovaj rang natjecanja to je daleko previše...



ZAGREB  Košarkaši DepoLink Škrljeva nisu uspjeli iznenaditi favoriziranu Cibonu u ogledu osmine finala Kupa “Krešimir Ćosić”. Iako, današnja Cibona, u kojoj u domaćim natjecanjima igraju tek petorica seniora te nekoliko kadeta i juniora, kojih je u susretu sa Škrljevom bilo tek četiri pa je domaćin u zapisniku imao samo devetoricu igrača, i nije izraziti favorit, te ne bi bilo čudo niti da je Škrljevo dobilo ovu utakmicu. Ali, Zeleni su odigrali obrambeno jako loše, u dvije četvrtine (prvoj i trećoj) primili su čak 64 poena. Za ovaj rang natjecanja to je daleko previše… Posebno jer je protivnik ipak kadrom oslabljen te je spomenuta petorica Cibone samo dva dana ranije igrala i slavila u Zadru u sklopu FAVBET Premijer lige.


Škrljevčani nikako da se odreknu starih loših navika. U susret u Zagrebu ponovo su ušli blijedo i s katastrofalnim zaostatkom 0:15 nakon manje od četiri minute. I tu im je najviše muke zadavao Aleksandar Aranitović, koji je u tom razdoblju zabio čak četiri trice. Nitko od Zelenih nije uspio zaustaviti taj vanjski šut Cibone u prvoj četvrtini, do velikog odmora domaći su zabili osam trica iz 14 pokušaja, dok je Škrljevo stalo na tri od 13. Aranitović očito nije imao problema s umorom, s obzirom da je jedan od petorice seniora koji uz skoro 40 minuta u domaćim natjecanjima dobije i najveću minutažu u utakmicama ABA lige.


Gosti su muke imali i s obranom reketa, pa je tako trener Dželalija minutu odmora zvao nakon što je Riječanin Domagoj Vuković nanizao šest lakih poena ispod koša za “plus 20” Vukova (55:35) minutu i pol nakon starta drugog poluvremena. Trener domaćih Dino Repeša imao je i privilegiju malo odmoriti Aranitovića u trećoj dionici, ali svejedno su na unutarnjim pozicijama Vukovi bili prejaki za goste, dok je pomalo čudno i što je trener Škrljeva Edi Dželalija napadački najboljeg igrača iz prvog poluvremena Ivana Gulina (10 poena, šut 4/5) u trećoj četvrtini uveo tek oko sedam i pol minuta nakon početka dionice.




Iako se nakon solidne druge dionice činilo kako bi Škrljevčani mogli u zadnjih 20 minuta jednako kao protiv Dinama pokušati smanjiti, pa možda se i vratiti u igru za eventualni preokret, Cibona to ipak nije dopustila. Na kraju četvrtine bilo je čak “plus 34” za Cibonu i zadnja je četvrtina odigrana tek tako da se odigra i završi utakmica koja je odavno bila riješena…


Cibona – DepoLink Škrljevo 101:75

 


Utakmica osmine finala Kupa “Krešimir Ćosić”: Cibona – DepoLink Škrljevo 101:75 (30:13,19:22, 34:14, 18:26). Košarkaški centar “Dražen Petrović”. Gledatelja: 50. Suci: Vovk, Rogić i Grubišić.


CIBONA: Vuković 16, Radovčić 18 (3-3), Perasović 20, Majcunić 14, Aranitović 26, Crnogorac, Ferderber 2 (0-1), Bandov 3, Krizmanić 2.


DEPOLINK ŠKRLJEVO: Uljarević 9 (3-4), Bart 8, Gulin 10, Šarić 8 (2-2), Stanojević 8 (0-2), Taylor 12 (2-3), Rajčić 2 (2-2), Šljivarić 8, Svoboda 5 (5-6), Salopek 3, Miljković 2.