Premijer liga košarkaša

Košarkaši DepoLink Škrljeva večeras gostuju kod Alkara: “Gušt igranja pred dobrom publikom”

Katarina Blažević

Robert Kujundžić/Foto REUTERS

Robert Kujundžić/Foto REUTERS

U Sinju je uvijek dobra atmosfera, ali mislim da to nama treba biti plus - kaže Robert Kujundžić



RIJEKA  Nakon desetak dana pauze uslijed uskrsnih blagdana košarkaši DepoLink Škrljeva danas se vraćaju prvenstvenim obvezama. Zeleni će od 19 sati krenuti u važnu borbu za bodove na vrućem sinjskom parketu protiv momčadi Alkara, koja ima jednak omjer pobjeda i poraza, a i međusobni omjer ovih dviju ekipa je 1-1. Svaka utakmica za Škrljevčane je sada »biti ili ne biti« jer su na samome dnu ljestvice sa Zabokom i današnjim protivnikom (7-19).


– Mislim da trebamo energetski reagirati puno bolje protiv njih jer oni imaju visoke i jake igrače, treba iskoristiti to što su sporiji. Nismo baš to dobro koristili u posljednjoj utakmici u Sinju, iako smo i ondje bili blizu pobjede, ali po ne znam koji put smo se sami svojim greškama stavili u probleme – kaže krilni igrač Škrljevčana Robert Kujundžić.


Razigravač Lovre Bašić i centar Imran Polutak jedni su od ključnih igrača Alkara, a u ožujku su se pojačali i Amerikancem Taijem Bibbsom.




– S Lovrom sam igrao u Osijeku i dobro ga poznajem. On im je prvi dirigent, sve kreće od njega i svaki koš je praktički ili njegova asistencija ili njegov šut. Navodno nisu skroz kompletni pa ćemo vidjeti u kojem sastavu će nam se suprotstaviti. Mi smo spremni i zdravi, imali smo sada nekoliko dana da sredimo dojmove nakon kiksa protiv Gorice i odmorimo glave te se u potpunosti pripremimo za Alkar. Ako budemo pravi, trebalo bi to biti dobro.


Momčad iz Mavrinaca trebala bi u Sinju dočekati i užarena atmosfera jer je navijačka skupina Alkara, Maligani, prije dva dana proslavila 41. rođendan te se najavljuje puna dvorana.


– U Sinju je uvijek dobra atmosfera, ali mislim da to nama treba biti plus jer je uvijek gušt igrati pred dobrom publikom. Više bi njima trebao biti pritisak da moraju nešto napraviti jer je ipak rođendan navijačke skupine, puno je gledatelja… A mi samo trebamo uživati u toj atmosferi i dati sve od sebe. Borba za ostanak? Bit će gusto, neće biti lako, ali vjerujem da ćemo uspjeti osigurati ostanak. Moramo se što prije »iščupati«, nakon Alkara imamo tri domaće utakmice koje trebamo obavezno pobijediti, i onda još gostovanja kod Bosca i Gorice, gdje možemo uzeti još jednu pobjedu te onda ne bi trebalo biti problema – kaže Robert Kujundžić.