Premijer liga košarkaša

Košarkaši DepoLink Škrljeva tri kola prije kraja ugošćuju Šibenku: “Osvojiti zlata vrijedne bodove…”

Katarina Blažević

Damir Rajković i Martin Jelić/Foto V. KARUZA

Damir Rajković i Martin Jelić/Foto V. KARUZA

Spremni smo za ovu utakmicu, znamo koliko nam znači i što nam sve donosi. Šibenka odlično igra, ima dobrog trenera, a kostur momčadi im je ostao isti od prošle sezone - kaže Martin Jelić



 RIJEKA  Ostala su za odigrati još samo tri kola prvog dijela natjecanja HT Premijer lige, od kojih su zadnja dva na rasporedu tek početkom ožujka nakon završnice SuperSport Kupa »Krešimir Ćosić« i reprezentativne stanke. Košarkaši DepoLink Škrljeva na kratku će pauzu nakon današnjeg dvoboja u Mavrincima sa Šibenkom (18 sati), momčadi koja je ove sezone iznenadila i osigurala Ligu za prvaka.


Šibenčani uz utakmicu više imaju tek jednu pobjedu manje od Zadra i Splita, dok im lider Cedevita Junior bježi dvije pobjede. Zeleni, s druge strane, ove sezone, za razliku od prošle, nisu u poziciji boriti se za mjesto među prvih šest ekipa, već u posljednja tri kola prvog dijela natjecanja moraju pokušati doći do pokoje pobjede s obzirom na to da se bodovi prenose u Ligu za ostanak. Pretposljednjoj ekipi lige neće biti lako jer nakon Šibenke slijedi Bosco, a potom, za kraj, domaći susret s Cibonom.


Šibenska škola


– Spremni smo za ovu utakmicu, znamo koliko nam znači i što nam sve donosi. Kao i svaki susret, dat ćemo sve od sebe i potrudit se osvojiti oba boda. Šibenka odlično igra, ima dobrog trenera, a kostur momčadi im je ostao isti od prošle sezone. Upravo zbog toga su dobro uigrani i neki igrači, koji su morali »upasti« na mjesto ozlijeđenih, to su odlično iskoristili. Pokazali su da mogu igrati na ovoj razini HT Premijer lige i žao mi je što u četvrtfinalu Alpe Adria kupa nisu uspjeli proći Komarno. Nedostajala su im dva-tri igrača, ali su se svejedno cijelu utakmicu dobro držali – kaže Šibenčanin Martin Jelić, krilni igrač Škrljeva, koji će se danas naći na suprotnoj strani od svog matičnog kluba. Jelić je prošao šibensku školu košarke, iako ondje nije dobio previše seniorskih minuta.


Dva lica




Šibenka je prije tri dana ispala iz Alpe Adria kupa, u četvrtfinalu s Komarnom nije uspjela obraniti sedam poena prednosti s Baldekina. Nedostajala su ipak dva ključna igrača, Paić i Pleadin. Škrljevčani su koji dan ranije poraženi kod Alkara, nakon što su na svom terenu nadigrali Zabok. Dva različita lica u dvije utakmice.


– Iskreno, ne vidim tu našu prednost, jer smo i mi prvi dio sezone imali po dvije utakmice tjedno. Uz dobar oporavak, to je sve normalno. Alkar? Ne bih rekao da su trenutno kvalitetnija momčad. Nije nas išlo, nismo bili koncentrirani. Svaka utakmica nam je sada jako važna. Ne smijemo sada dolaziti pognute glave. I protiv Šibenke moramo ići s nekim pozitivnim razmišljanjem da bismo je i dobili. Nije nam sada lako u momčadi, ipak smo pretposljednji, ali imat ćemo još dosta utakmica u Ligi za ostanak, gdje više nema prava na kiks – zaključuje Martin Jelić.