Premijer liga košarkaša

Košarkaši DepoLink Škrljeva priželjkuju protiv Alkara treću pobjedu: “Na dobrom smo valu i papirnati favoriti”

Katarina Blažević

Luka Barišić

Luka Barišić

Ako spojimo treću pobjedu, bila bi to lijepa baza za napad na sredinu ljestvice, kao i doigravanje - kaže Luka Barišić



RIJEKA  Dva tjedna reprezentativne stanke košarkaši DepoLink Škrljeva iskoristili su kao pripremu za ispite koji ih čekaju u HT Premijer ligi te Alpe Adria kupu, a prvi im slijedi već danas (18 sati), kada će u Mavrincima ugostiti sinjski Alkar. Trener Damir Rajković dao je svojim igračima dva dana odmora poslije slavlja nad Zabokom, nakon čega su Zeleni krenuli s radom. Cilj je nastaviti niz pobjeda, nakon što je led probijen protiv Gorice i Zaboka.


Stanka je dobro došla i novopridošlom krilnom centru Škrljevčana, Luki Barišiću. Osječanin se tako pridružio svom sugrađaninu Kujundžiću, koji se nedavno vratio na parket nakon ozljede, a blizu oporavka je i Obukwelu, čiji se nastup očekuje ove srijede u Alpe Adria kupu.


– Odradili smo jedan mini ciklus u kojem smo dobro trenirali, a ja sam se malo bolje upoznao s ekipom jer sam prije Gorice došao praktički »pet do 12«. Od suigrača sam znao tek Kujundžića, kao i Antunovića iz mlađih reprezentacija – kaže Luka Barišić, koji je u obje pobjede Škrljevčana pokazao da bi mogao biti značajno pojačanje. U posljednjoj sezoni u SAD-u, na sveučilištu Western Illinois, upisivao je 14 poena i šest skokova po susretu. Karijeru je započeo u Vrijednosnicama, nakon čega je igrao i za juniore Cedevite, a završetkom sveučilišta u SAD-u otišao je u Podgoricu, člana ABA 2 lige.




– Bitne su nam bile pobjede zbog negativnog niza, dečki su trebali tu dozu samopouzdanja. Mislim da smo nakon Gorice i Zaboka na jednom dobrom valu jer nam dolazi Alkar gdje smo, po meni, objektivni favoriti. Ako spojimo treću pobjedu, bila bi to lijepa baza za napad na sredinu ljestvice, kao i doigravanje. Iako smo favoriti, opet je to samo na papiru jer je Alkar dobro otvorio sezonu. Morat ćemo to opravdati na terenu.


Krajem prošle sezone Alkar je tek u završnici prvenstva uspio izboriti ostanak u elitnom društvu, ali ove sezone je na krilima Amerikanca Georgea Brocka uspio upisati tri pobjede te nakon sedam kola zauzeti sredinu ljestvice. Škrljevo se s dvije pobjede probilo na deveto mjesto, ispod su ostali Bosco, Gorica i Zabok.


– Mislim da je generalno, otkad sam otišao u SAD, hrvatska liga ojačala i sad ne možemo odmah znati tko će ispasti, nego će to sigurno biti borba do posljednjega kola. Mislim da je liga izjednačena, osim ABA-ligaša, koji su ipak malo kvalitetnije ekipe. Ali i protiv njih svatko može imati šansu – zaključio je Luka Barišić.