Prvi trening

Košarkaši DepoLink Škrljeva krenuli s pripremama, riječka mladost u prvom planu

Katarina Blažević

S. DRECHSLER

S. DRECHSLER

Uzeli smo riječku mladost koju ćemo pokušati nadograditi i unaprijediti pa da postanu ozbiljni premijerligaški igrači - kaže Damir Rajković, trener DepoLink Škrljeva  



MAVRINCI Trener DepoLink Škrljeva Damir Rajković okupio je jučer u Mavrincima dvanaest igrača na treningu kojim su Zeleni započeli pripreme za novu sezonu. Sutra se očekuje dolazak američkih pojačanja, Emeke Obukwelua i Griffina Rammea, dok će se Robert Kujundžić ekipi pridružiti 25. kolovoza nakon liječničkih pregleda.



Momčad Škrljeva u novoj će sezoni, u koju kreće i s novim imenom te sponzorom, imati gotovo pa kompletno drugačiji igrački kadar nego što je to bilo prošle sezone. Jedini igrači koji su ostali u odnosu na prošlu sezonu su Mario Rajčić, Luka Ćošić, Edi Bešić te junior Mario Krešević, iako se posljednja trojica tada niti nisu naigrala. Od novih imena tu su Noa Svoboda, Vito Smojver, Robert Kujundžić, Vigo Bart, Martin Jelić, Griffin Ramme te Emeke Obukwele. Sedam imena koji se ističu mladosti, jedini iskusniji su Amerikanac Ramme s 33 godine te Kujundžić s 28.


Mladost i energija




– Imamo jednu mladu ekipu, a jedino nam je Rajčić poveznica od prošle godine. Uzeli smo riječku mladost koju ćemo pokušati nadograditi i unaprijediti pa da postanu ozbiljni premijerligaški igrači. Ovo je jedna ekipa koja ima mladost i energiju i tako mislim da bismo trebali i igrati sljedeće sezone. Jedini nam je iskusniji igrač Griffin Ramme na poziciji razigravača, koji bi nam trebao biti stabilizator momčadi u predstojećoj sezoni – rekao je trener DepoLink Škrljeva Damir Rajković, dodavši kako je sada roster kompletiran te više ne bi trebalo biti dolazaka.


S. DRECHSLER


Škrljevčanima sezona u HT Premijer ligi kreće 1. listopada, dok je ove sezone ponovo na rasporedu i natjecanje u Alpe Adria kupu. Osam prijateljskih utakmica trebalo bi pripremiti ekipu za ono što ih čeka od jeseni.


– Idemo na turnir u Italiju, odigrat ćemo i utakmicu protiv Trsta, a na kraju smo u Ulcinju sedam dana tijekom kojih ćemo odigrati tri utakmice. Imamo dosta pripremnih utakmica baš zbog mlade ekipe koju moramo što prije pripremiti. Važno je da osjete odmah kvalitetne protivnike, da odmah uđu u jedan ritam kvalitetnih utakmica. Moja očekivanja? Stabilizirali smo se i kroz budžet i kroz rezultate negdje na sredini ljestvice, tako da i ove godine očekujem da zadržimo tu razinu. Ali naravno, svake godine težimo većem broju pobjeda, da napredujemo u tom segmentu.


Novi početak


Na Mavrincima su se uoči samog početka priprema pojačali i na poziciji centra, na kojoj su zasad imali tek 19-godišnjeg Ćošića. Nekadašnji igrač Kvarnera 2010 Sandro Antunović stigao je u momčad DepoLink Škrljeva iz njemačkog trećeligaša BSW Sixersa. Antunović, 208 centimetara visoki 24-godišnjak, 2016. godine došao je u Kvarner iz sarajevskog Koša, a nakon jedne sezone u Rijeci vratio se u rodnu BiH gdje je godinu dana igrao za Bosnu Royal.


– Četiri godine sam bio u Njemačkoj i htio sam napraviti promjenu u karijeri. Trener Rajković je imao veliki utjecaj, inzistirao je da dođem što sam odmah prihvatio. Imam dobra iskustva iz Rijeke kao grada, sezona u Kvarneru nije baš slavno prošla, ali to ćemo zaboraviti, ha, ha. Ovu sezonu u Škrljevu ću uzeti kao neki novi početak. Ovo je jedna mlada ekipa pa se nadam atraktivnoj košarci s puno trčanja. Nadam se ponovo barem sredini ljestvice, ako ne i boljem plasmanu – zaključio je Antunović.


DepoLink Škrljevo

Braniči: Edi Bešić (2000.), Vigo Bart (2005.), Noa Svoboda (2003.), Vito Smojver (2002.), Mario Krešević (2004.), Griffin Ramme (1989.).


Krila: Mario Rajčić (2000.), Martin Jelić (1999.), Robert Kujundžić (1994.), Emeka Obukwelu (1998.).


Centri: Luka Ćošić (2003.), Sandro Antunović (1998.).