SEP, RAJKOVIĆ I BARNJAK NAJAVILI SEZONU

KK AO Škrljevo najavio novu sezonu, Rajković: “Drugačije smo koncipirali momčad, ali možemo ponoviti isti uspjeh”

Luka Medak

Damir Rajković, Josip Barnjak, Vice Sep i Andrej Šolaja/Foto: M. LEVAK

Damir Rajković, Josip Barnjak, Vice Sep i Andrej Šolaja/Foto: M. LEVAK

Sada smo drugačije koncipirali momčad, mislim da ćemo biti daleko brži i protočniji što se tiče igre, imamo tri stvarno dobre četvorke koje mogu napadati i licem prema košu i igrati leđima, igrače koji su sazrijeli i koji mogu nositi momčad, a tu prvenstveno mislim na našeg novog kapetana Barnjaka, koji je i ove godine ostao u klubu i stabilizirao se tu - rekao je Rajković



RIJEKA Pripreme Mavrincima u punom su jeku, a košarkaški klub AO Škrljevo najavio je novu sezonu u Premijer ligi i Alpe Adria kupu, kao i produženje suradnje s glavnim sponzorom, Adria Oilom.


– Kada gledamo sve što je bilo iza nas, vrlo smo zadovoljni prošlom sezonom, iako je to bila godina puna problema i ograničenja. Zahvaljujemo na pomoći Gradu Bakru, PGŽ-u i našem glavnom sponzoru Adria Oilu, koji je još uvijek čvrsto uz nas i daje nam sigurnost da možemo složiti konkurentnu ekipu. Već su uz nas četvrtu godinu, drago nam je što nosimo njihov naziv i u našoj sedmoj sezoni u najvišem rangu hrvatske košarke – rekao je predsjednik kluba Vice Sep te rekapitulirao uspješan prijelazni rok.


Komentar na novu momčad dao je i trener Damir Rajković, koji je generalno zadovoljan dosadašnjim aktivnostima između stare i nove sezone.


Drugačiji karakter




– Svaka sezona nosi neki novi izazov i pred trenere i igrače stavlja nove zadatke, tako i mi ove godine imamo gotovo sasvim drugačiji koncept momčadi. Išli smo u smjeru da igrači koji su pokazivali potencijal prošle sezone, a nisu dobivali veću minutažu, da ove godine naprave taj iskorak u seniorskoj košarci. Što se ostalih igrača tiče, gledali smo primarno hrvatsko tržište, ali puno igrača je otišlo igrati u inozemstvo, tako da su nam neke želje ostale neispunjene. Situacija se mijenjala iz tjedna u tjedan i neki dogovori koje smo imali praktički “zakaparene” su se naposljetku raspali jer nažalost nismo u mogućnosti pružiti nekim igračima ugovore kakve dobivaju vani. No, bez obzira na to, sastavili smo momčad koja će biti konkurentna u Premijer ligi, koja može i ponoviti uspjeh od prošle godine, samo prvo moramo vidjeti i druge momčadi kako su se posložile.


Ova ekipa će imati jedan drugačiji karakter u odnosu na prošlu godinu, prvenstveno zato što više nemamo Arkima Robertsona koji nam je bio stožerni igrač pod košem i koji nam je donosio sigurnost u reketu. Sada smo drugačije koncipirali momčad, mislim da ćemo biti daleko brži i protočniji što se tiče igre, imamo tri stvarno dobre četvorke koje mogu napadati i licem prema košu i igrati leđima, igrače koji su sazrijeli i koji mogu nositi momčad, a tu prvenstveno mislim na našeg novog kapetana Barnjaka, koji je i ove godine ostao u klubu i stabilizirao se tu. Mislim da može doista biti pravi lider ove momčadi jer je i prvo lice kluba, posjeduje tu kvalitetu, a vjerujem da i on ima takvu ambiciju – objasnio je trener Rajković.


Novi kapetan


Josip Barnjak ulazi u već petu sezonu u zelenom dresu i trenutačno je najdugovječniji igrač Škrljeva, zbog čega je i naslijedio kapetansku traku od Antonija Bobana, koji se odlučio oprostiti od košarke.


– Ove godine su nam kratke pripreme i u vrlo kratkom periodu moramo puno toga napraviti. Opet je dosta nova ekipa, ali mislim da će trener sve to dobro posložiti do kraja sezone. Svi jedva čekamo pripremne utakmice jer se želimo pokazati u najboljem svjetlu i nadamo se da će nas ove godine zaobići ozljede kako bismo mogli ostvariti sve što smo zamislili. Ekipa je ovaj put dosta brža, atraktivnija i mislim da ćemo igrati još bolju košarku, a vjerujem da ćemo sve koji dođu ovdje natjerati da ih od nas boli glava – zaključio je Barnjak.


Škrljevčani će prije početka sezone igrati šest pripremnih utakmica. Nakon jučerašnjeg susreta s novim premijerligašem Cedevitom Junior, s kojom slijedi i uzvrat u petak, još se odigrati dva puta s Kvarnerom 2010, zatim Zadrom i ruskim prvoligašem Jenisejem.


Nova sezona za Škrljevčane kreće 18. rujna gostovanjem kod Furnira.