Siniša Štemberger

Kapetan Kvarnera 2010 nakon povratka u elitu: “Rijeka ima potencijal da ima pravi košarkaški klub”

Katarina Blažević

Siniša Štemberger sa suigračima slavi osvajanje trofeja/S. DRECHSLER

Siniša Štemberger sa suigračima slavi osvajanje trofeja/S. DRECHSLER

Kvarner treba biti na ponos ovom gradu, a ne opcija lijeva ili desna, već da svi guramo ovaj klub da bude što bolji - rekao je Štemberger



RIJEKA Siniša Štemberger dobio je najljepši dar tjedan dana nakon što je proslavio 45. rođendan. Kapetan Kvarnera 2010 podignuo je još jedan trofej u svojoj karijeri, ovoga puta pobjednika Prve lige, što znači da će njegova momčad iduće sezone opet igrati u elitnom društvu. Ovaj trofej rezultatski možda nije jednak onima koje je osvajao sa Zadrom u najvišem rangu hrvatske košarke, ali emocije su sada sigurno veće.


– Rekao bih da je ovaj trofej ipak jednako važan kao i ostali jer je osvojen u mojem gradu i nakon dugo vremena se Kvarner vraća u najviši rang. To je klub u kojem sam proveo najbolje godine i sada ove u smiraju karijere. I osjećaj je odličan, a najveći je dobitak, osim što smo ušli u Premijer ligu, da je dvorana bila puna treći put ove sezone. Tu su bili ljudi koji dolaze na moje treninge, koje znam cijeli život, neki su i igrali sa mnom… Hvala im na tome – kaže iskusni riječki bek Siniša Štemberger.


Od aktualne ekipe Kvarnera, Štemberger je, uz Roka Delpina, jedini konstantno bio dio momčadi od 2019. godine i igranja u trećem rangu, A-2 ligi – zapad pa do sada izborene Premijer lige. Njih dvojica bili su u klubu kada se proživljavao pravi pakao, a tadašnji predsjednik Dražen Padovan svim silama pokušao spasiti riječku košarku.




– Uprava se napokon posložila i njih isto ne smijemo zaboraviti. Ne smijemo zaboraviti ni ljude koji su održali ovaj klub kada je bilo najteže. Ušli smo iz zadnje lige u drugi rang s Draženom Padovanom i trenerom Goranom Šućurovićem, koji su bili tu kada nas je bilo stvarno malo i kada smo doslovno preživljavali. I sada do situacije kada je Robert Jurković uspio posložiti Upravu, dovesti sponzore… Odradio je velik posao, spojio je i dvije političke stranke i mislim da tako i treba biti. Kvarner treba biti na ponos ovom gradu, a ne opcija lijeva ili desna, već da svi guramo ovaj klub da bude što bolji.


Štemberger se ne predaje, na pitanja o mirovini samo odmahuje rukom… A koje su njegove želje kada je budućnost Kvarnera 2010 u pitanju?


– Danas imamo ozbiljne ljude u klubu, nemamo više ljude poput bivšeg sportskog direktora Marka Šamanića, koji nije vodio računa ni o čemu, osim o sebi. Toga više nema i nadam se da više nikada neće ni biti. Nadam se da ćemo u budućnosti samo rasti. Rijeka ima potencijal da ima pravi košarkaški klub. ABA liga? Ne bih previše sanjao, treba ići korak po korak, ali zašto ne. Rijeka bi to mogla ostvariti – zaključio je Siniša Štemberger.