Lov na titulu

Juniorke FSV-a u Centru Zamet igraju Final Four prvenstva Hrvatske: “Imamo kvalitetu boriti se za zlato”

Katarina Blažević

Igor Prtorić, Elena Peričić i Goran Lončar/Foto S. DRECHSLER

Igor Prtorić, Elena Peričić i Goran Lončar/Foto S. DRECHSLER

Mislim da imamo kvalitetu napraviti korak više u odnosu na prošlu godinu kada smo bile brončane, samo je bitna koncentracija - kaže kapetanica ekipe Elena Peričić



RIJEKA Juniorke FSV-a sutra će od 17.30 sati u Centru Zamet igrati protiv Broda na Savi u polufinalu završnice prvenstva Hrvatske u košarci. Riječanke su prošle sezone osvojile brončano odličje, što je najveći uspjeh kluba dosad, a sada će krenuti u lov na titulu prvakinja. U drugom polufinalu sutra će se od 15 sati sastati Trešnjevka 2009 i KAŽL.


– Velik uspjeh je što smo ušli među četiri najbolje ekipe u Hrvatskoj, ali mi još nismo zadovoljni time. Želimo stati na najvišu stepenicu, odnosno osvojiti prvo mjesto. Moj cilj je uvijek pobjeda i taj sam mentalitet prenio i na djevojke, ali idemo korak po korak. Prvo nam slijedi Brod, koji je isto kvalitetna ekipa samim time jer su se plasirali na Final Four. Ja očekujem pobjedu, djevojke su spremne i smatram da imamo kvalitetu boriti se za zlatnu medalju. Favoriti? Ne želim se time opterećivati, razmišljam samo o svojoj ekipi – najavio je trener košarkašica FSV-a Igor Prtorić.


Kapetanica ekipe Elena Peričić prošle je godine bila u ekipi koja je osvojila broncu.




– Jako smo uzbuđene i motivirane za ovu završnicu. Dobro smo trenirale, smatram da smo u vrlo dobroj poziciji. Protiv Broda želimo kvalitetno otvoriti susret i stvoriti razliku odmah na početku, tako da kasnije možemo lakše igrati. Mislim da imamo kvalitetu napraviti korak više u odnosu na prošlu godinu, samo je bitna koncentracija – kaže Peričić.


 


Aktualni prvak je Trešnjevka 2009, koja se i na ovoj završnici nameće kao favorit.


– One godinama imaju najširu bazu, dokazuju to i rezultati. Kvalitetan su klub s jakom školom košarke, ali najvažnije je da krenemo od sebe i ako budemo spremni, to će biti to – rekao je predsjednik kluba Goran Lončar.


Finale je na rasporedu u nedjelju od 14 sati, dok je borba za treće mjesto u 11.30 sati.