Gostovanje u Zagrebu

Juniori FSV-a i Kvarnera 2010 sutra igraju utakmice osmine finala Prvenstva Hrvatske: “Siguran sam da ćemo imati što za reći”

Katarina Blažević

POHOD NA ČETVRTFINALE - Juniori FSV-a s trenerom Mladenom Šarčevićem

POHOD NA ČETVRTFINALE - Juniori FSV-a s trenerom Mladenom Šarčevićem

Nadam da će ekipa biti kompletna i onda idemo na pobjedu i plasman među osam najboljih u državi - kaže trener FSV-a Mladen Šarčević



RIJEKA Košarkaši FSV-a i Kvarnera 2010 sutra će u Zagrebu odigrati utakmice osmine finala juniorskog prvenstva Hrvatske. Zbog epidemioloških mjera poluzavršnica će se ove godine odigrati kup sustavom, igra se po jedna utakmica kod lošije plasirane momčadi. FSV kao prvoplasirana momčad regije Zapad igra protiv četvrtoplasirane momčadi regije Centar, Dubrave, dok će drugoplasirani Kvarnerovci u goste Boscu, drugoplasiranoj momčadi Centra.


– Centar i Jug su sigurno najjače regije, od šesnaest ekipa jedni i drugi daju po njih pet. Ne bih zato rekao da smo mi izraziti favoriti jer su te dvije regije daleko ispred, prva pozicija u našoj regiji nam ne daje za pravo da kažemo da smo bolja ekipa ili da je to sigurna pobjeda. Ali mogu reći da je zadnjih godina dokazano da je sve moguće, kadeti su nam, na primjer, prošle godine na polovici sezone Jedinstvene lige bili četvrti i pritom pobijedili Split i Cedevitu. Siguran sam da ćemo mi imati što za reći, samo se nadam da će ekipa biti kompletna i onda idemo na pobjedu i plasman među osam najboljih u državi – kaže trener juniora FSV-a Mladen Šarčević.


FSV je pobjedom 109:79 u zadnjem kolu upravo protiv Kvarnera 2010, druge riječke ekipe koja je izborila poluzavršnicu, uzeo prvo mjesto regije Zapad.




– Na neki način smo im uzvratili za poraz u prvome dijelu prvenstva, tada su nas pobijedili rezultatom 89:59, ali smo igrali bez Bjelanovića i Gašparca. U drugoj utakmici smo stvarno odigrali odlično i u poluvremenu zabili 60 koševa, što dovoljno govori koliko je ekipa bila napadački raspoložena, ali nam je i obrana dala taj zamah u napadu i lakoću postizanja poena – govori Šarčević.


Juniori Kvarnera 2010 imat će težak posao, za plasman u četvrtfinale bore se s Boscom, momčadi koja je u Zagrebu završila odmah iza Cedevite Junior.


– Sigurno je da su oni favoriti, drugi su u Zagrebu, a iza sebe su ostavili i Cibonu. Mi smo također završili kao drugoplasirani, ali njihova je regija ipak jača. Iako naravno, mi vjerujemo u pobjedu i idemo se tamo potući pa ćemo vidjeti što će biti, imamo šansu. Dečki su spremni, jedino nam je Vito Smojver upitan zbog ozljede ramena – zaključuje trener juniora Kvarnera 2010 Robert Jurković.


Final Four juniorki u Rijeci

Završnica prvenstva Hrvatske za juniorke održat će se 22. i 23. svibnja u Rijeci, odlučio je Hrvatski košarkaški savez. Košarkašice FSV-a izborile su povijesni plasman na Final Four, a sada će se na svojem terenu, u Dvorani mladosti, natjecati za medalju. Ždrijebom je odlučeno kako će Riječanke u polufinalu igrati protiv Trešnjevke 2009, što je na rasporedu 22. svibnja u 16 sati, dok će od 18.15 sati u drugom polufinalu igrati Orka i KAŽL. Dan kasnije se od 11 sati igra utakmica za treće mjesto, a od 13.15 sati finale.