Muko moja

Još jedan debakl hrvatske košarkaške reprezentacije: “Bilo je užasno, minus 30, a igramo doma…”

Portal Novi list

Veljko Mršić/Foto PIXSELL

Veljko Mršić/Foto PIXSELL

Moramo vratiti tu neku bolju atmosferu i ući u polufinale i sigurno da ćemo vidjeti drugačiju Hrvatsku - kaže izbornik Mršić



RIJEKA Izbornik i igrači nisu bježali od samokritičnih tonova nakon još jednog debakla hrvatske košarkaške reprezentacije, odnosno poraza od Brazila na otvaranju kvalifikacija za OI.


– Stvarno nismo bili dobri, utrčavali su nam iza leđa previše, jedan loš dan je iza nas. Moramo vratiti tu neku bolju atmosferu i ući u polufinale i sigurno da ćemo vidjeti drugačiju Hrvatsku. Kakvu smo obranu igrali u kvalifikacijama, neuigrani smo i to se vidi – rekao je izbornik Mršić.


– Teško je sad biti pametan, iskreno, užasno je bilo, -30, igramo doma, nismo ni bili agresivni bojali smo se šutirati, mislim da nam je to jako dobra lekcija – dodao je Željko Šakić.




Roko Ukić je bio vrlo izravan i iskren:


– Od početka nismo izgledali kao momčad. Oni su bili bolji i zasluženo su nas razbili. Nije nam prvi put da katastrofalno startamo na nekom turniru, ali sada treba definitivno analizirati što se dogodilo i sve, baš sve promijeniti. Probudit će se sigurno neki inat, ali treba se pozabaviti košarkaškim stvarima koje nisu dobre. Mi primamo kadetske koševe. To je nedopustivo. Individualne greške koje radimo, to je neshvatljivo – rekao je Ukić.