NBA

Jazzeri poraženi od Warriorsa usprkos 27 poena Bogdanovića i 41 Clarksona, Westbrook srušio “nedodirljivi” rekord

Luka Medak

Russell Westbrook/Foto: REUTERS

Russell Westbrook/Foto: REUTERS

Utah Jazz poražen je tricom Curryja 14 sekundi prije kraja susreta, dok je Westbrook promašio tricu za pobjedu, ali u porazu upisao 182. "triple-double" i srušio 47 godina star rekord Oscara Robertsona.



RIJEKA Košarkaši Golden State Warriorsa osigurali su mjesto u “play-in” turniru za doigravanje pobijedivši prvoplasirani Utah Jazz u vrlo neizvjesnoj utakmici.


Ključan trenutak bio je 14 sekundi prije kraja susreta, kada je pri izjednačenom rezultatu Steph Curry zabio vrlo važnu tricu koja je osigurala Warriorsima pobjedu. Curry je završio susret s 36 poena iako je zabio samo tri od 13 trica.


Jazzeri su opet igrali bez Mikea Conleyja i Donovana Mitchella, što je značilo da su još jednom pune ruke posla u napadu imali Bojan Bogdanović i Jordan Clarkson. Najbolji hrvatski košarkaš završio je susret s 27 poena, šest skokova, dvije asistencije i dvije ukradene lopte u 33 minute igre, ali glavni igrač je bio Clarkson, koji je ubacio čak 41 koš uz pet trica.




Utah neće imati lak posao ni u sljedećem susretu jer dočekuje Portland Trailblazerse koji imaju četiri uzastopne pobjede i pokušavaju izbjeći “play-in” turnir.


Zanimljiva utakmica igrala se i u Istočnoj konferenciji između sve boljih Washington Wizardsa i Atlanta Hawksa. Pobjednik utakmice također je odlučen u posljednjim sekundama, kada je Russell Westbrook promašio tricu koja bi osigurala Wizardsima pobjedu.


No, bez obzira na to, Westbrook se upisao u povijest NBA lige, srušivši rekord koji se dugo godina smatrao nedodirljivim. S 28 poena, 13 skokova i 21 asistencijom Westbrook je upisao svoj 182. “triple-double” u karijeri te postao igrač s najviše takvih učinaka u povijesti lige. Srušio je rekord star 47 godina koji je držao legendarni Oscar Robertson, uz Westbrooka i jedini igrač u povijesti koji je u sezoni u prosjeku imao “triple-double”.


Hawkse je s druge strane predvodio Trae Young s 36 poena, šest skokova i devet asistencija, 28 poena je dodao John Collins, a Bogdan Bogdanović 25.


Rezultati:


Atlanta – Washington 125:124
Cleveland – Indiana 102:111
Memphis – New Orleans 115:110
San Antonio – Milwaukee 146:125
Golden State – Utah 119:116
Portland – Houston 140:129