NBA liga

Ivica Zubac servirao novi “double-double” u porazu Clippersa, loša šuterska večer Bojana Bogdanovića

Portal Novi list

Ivica Zubac/Foto REUTERS

Ivica Zubac/Foto REUTERS

Ivica Zubac ostvario je učinak sezone zabivši 13 poena uz 10 skokova i jednu asistenciju



LOS ANGELES Odigrane su svega tri utakmice NBA lige, ali uz nastup dvojice hrvatskih košarkaša. Ivica Zubac ostvario je učinak sezone u porazu svojih LA Clippersa u Atlanti. Na parketu je proveo 18 minuta i servirao treći “double-double” u posljednje četiri utakmice. Hrvatski košarkaš zabio je 13 poena, uhvatio deset skokova i tome pridodao jednu asistenciju. Iz igre je pogodio tri od pet lopti, a s linije slobodnih bacanja promašio svega jedan od osam pokušaja.


Clippersi nisu mogli računati na Kawhija Leonarda i Paula Georgea (izostali su zbog Covid protokola), Patricka Beverleya nije bilo zbog ozljede. Momčad je u šuterskom dijelu predvodio Reggie Jackson s 20 poena, Hawksi su pak u svojim redovima imali strahovito raspoloženog Traea Younga s 39 poena. Clint Capela je dominirao u zraku s 18 skokova.


Utah Jazz je bio uvjerljiv protiv NY Knicksa. Bojan Bogdanović je za 24 minute provedene u igri zabio 11 poena, te upisao jedan skok i asistenciju. Hrvatski košarkaš pogodio je tek dvije od sedam trica, realizirao dva od deset pokušaja za dva poena, a jedino je s linije slobodnih bacanja bio na visokoj razini ubačaja (5/6). Budući da ni Donovan Mitchell nije briljirao (devet poena uz šut 3-15), teret pobjede iznijeli su drugi igrači. U prvom redu Royce O’Neal (20), Mike Conley (19) i Rudy Gobert (18).




Wizardsi su porazom u Houstonu nastavili svoj loš niz (3-10), koji ih je gurnuo na poziciju trenutno najgore momčadi NBA lige. Nije im pomoglo ni 19 poena Russella Westbrooka, odnosno 33 poena Bradleya Beala. Rocketse je do pete pobjede predvodio njihov bivši “play” John Wall s 24 poena.


REZULTATI


Atlanta Hawks – LA Clippers           108-99
Houston Rockets – Washington Wizards  107-88
Utah Jazz – New York Knicks           108-94