Liburnia kup

Igokea i Krka danas igraju u opatijskom finalu Liburnia kupa. Riječka borba za treće mjesto

Katarina Blažević

Davor Konjević/M. LEVAK

Davor Konjević/M. LEVAK

Mlada su ekipa i dosta trče, ali sigurno će nam više odgovarati nego Igokea - kaže Kraljevičanin Davor Konjević, bek Vienne, koja će igrati protiv Cedevite Junior u kojoj je riječki razigravač Vito Kučić



OPATIJA  Treće izdanje košarkaškog turnira u Opatiji spojilo je u današnjem finalu (15 sati) ABA ligaše Igokeu i Krku, čiji su treneri na neki način od ranije povezani preko Cibone jer je Gašper Okorn, koji danas vodi Krku, početkom 2022. godine na klupi Vukova naslijedio upravo Igokeina Vladimira Jovanovića. S druge strane, u opatijskoj dvorani će se od 12.30 za treće mjesto Liburnia kupa boriti Mulaomerovićeva Cedevita Junior te Vienna, čiji je trener Riječanin Hrvoje Radanović.


Nije, stoga, bilo čudno što je mladi trener na klupi Bečana ovoga ljeta u svoje redove odlučio dovesti Kraljevičanina Davora Konjevića, koji je imao sjajnu sezonu u ciparskom APOEL-u, iako ga je zaustavila ozljeda šake uoči play-offa. Ipak, sada je spreman što je pokazao i protiv Igokee u Opatiji (12 poena, osam skokova i tri asistencije).


Bajo


– Ušli smo agresivno, znali smo da su oni kvalitetna ABA ligaška ekipa. Dobro smo se držali, ali nedostaje nam jedan do dva igrača u rotaciji. Došao nam je nedavno i Darko Bajo, koji se tek mora uklopiti u ekipu i on bi nam sigurno dao čvrstine u rotaciji u drugom poluvremenu. Ali, eto, znali smo da će se Igokea dignuti u drugom dijelu i nismo to mogli ispratiti. Ipak smo zadovoljni, iako smo imali neke crne rupe – kaže Davor Konjević, bek Vienne, koji će danas zaigrati protiv Cedevite Junior.


Vito Kučić/M. LEVAK

Vito Kučić/M. LEVAK




– Mlada su ekipa i dosta trče, ali sigurno će nam više odgovarati nego Igokea, koja je dosta šira brojem igrača. Njihov ritam je teško pratiti i ABA ligaškim ekipama. Dolazak u Beč? S trenerom Radanovićem se ipak poznajem i inače radim ljeti s njime. Znam kakav je klub, kako je organiziran i koje su ambicije. Sigurno je to i bio presudan faktor nakon ozljede na Cipru. Očekujem odličnu sezonu, iako ne možemo sada ništa najavljivati, ali mislim da imamo jako kvalitetnu ekipu za našu ligu i da se možemo boriti za vrh – dodao je Konjević.


S druge strane će se Radanoviću, pak, naći igrač kojeg je vodio u juniorima Kvarnera 2010. godine. Razigravač Vito Kučić jedan je od perspektivnijih mladih igrača u Hrvatskoj od kojeg se dosta očekuje u budućnosti i u nacionalnoj vrsti. Dobru je partiju odigrao i protiv Krke, iako je ponešto starija slovenska momčad, koja u kadru ima i trojicu Amerikanaca, ipak došla do zaslužene pobjede.


Viroza


– Nas je ovaj tjedan zadesila i viroza te nismo cijeli tjedan trenirali skupa. Nekolicina nas se tek vraća iz te viroze pa je bilo teže probiti Krku. Borili smo se, ali nedostajalo je malo i koncentracije i fizičke snage. Da, dosta smo i mlada ekipa i oni su nas možda i dobili na to iskustvo, ali kada se fizički spremimo, mislim da će to biti totalno drugačija priča – kaže 21-godišnji Vito Kučić.


Uloga Riječanina u Mulaomerovićevoj momčadi, u koju se priključio u sezoni 2021./2022., kroz godine je sve veća.


– Nastavlja se taj neki put koji se zacrtao otkada sam došao u ekipu. Trebam iskoristiti ovu godinu najbolje što mogu. Igramo sada na dva fronta, u Premijer ligi i ABA 2 ligi, te trebam skupiti što više iskustva i nadam se da ću s ekipom imati dobru sezonu. Reprezentacija? Sigurno je svakome čast igrati za nacionalnu vrstu, ali moram se prvo nametnuti kroz svoj klub, da me izbornik Sesar prepozna i vidi u tom sistemu. Sve je na meni. Ja ću se truditi i raditi – kaže Vito Kučić.