I košarkaši odlučili pomoći: Prikupili više od 2 milijuna kuna za Petrovu bolnicu i borbu protiv koronavirusa



ZAGREB Nakon što su nogometaši odlučili pomoći žrtvama potresa i oboljelih od koronavirusa, sada su u humanitarnome tonu nastavili i košarkaši.


 


Točnije, hrvatski košarkaški reprezentativci prikupili su nešto više od 2 milijuna kuna za borbu protiv koronavirusa i za sanaciju štete u Petrovoj bolnici.




 


– Želja nam je pružiti podršku trenutačno najosjetljivijem dijelu sustava – zdravstvenom sektoru, kako bi i pacijenti i medicinsko osoblje koje se u ovoj krizi nalazi na prvim linijama obrane bili zbrinuti. Ovu smo akciju pokrenuli s nadom da ćemo pomoći i u borbi protiv koronavirusa, ali i s obnovom i sanacijom zgrade Petrove bolnice, kao i s nabavkom potrebnih aparata, lijekova, odnosno svega onog što stručne osobe procijene da je primarno. Iako trenutno nismo fizički zajedno, srca su nam na istom mjestu – uz Hrvatsku i Zagreb – poručili su zajednički igrači i stožer reprezentacije za stranicu HKS-a.


 


Iz Saveza dodaju kako su se u akciju uključili i poneki bivši reprezentativci, no nitko se nije htio izdvajati poimence kako bi u prvom planu ostala sama akcija i želja da se pomogne najpotrebitijima.


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.