Košarka u kolicima

Hrvatski košarkaši u kolicima svladali Sloveniju na pripremama, Opatijac Kuharić s ekipom uskoro odlazi na EP

Katarina Blažević

Siniša Kuharić s igračima

Siniša Kuharić s igračima

Europska smotra se igra od 12. do 22. lipnja, a momčad izbornika Opatijca Siniše Kuharića je u skupini D uz Bugarsku, Mađarsku i Bosnu i Hercegovinu.



RIJEKA Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima pobijedila je Sloveniju 55:46 (16:10, 11:14, 8:7, 20:15) u prijateljskom pripremnom susretu u Nedelišću uoči skorašnjeg nastupa na Europskom prvenstvu B i C divizije u Sarajevu. Europska smotra se igra od 12. do 22. lipnja, a momčad izbornika Opatijca Siniše Kuharića je u skupini D uz Bugarsku, Mađarsku i Bosnu i Hercegovinu.


Prvo ime Hrvatske u Nedelišću je bio Ante Štimac (21 poen), koji je naglasio kako će najvažnija utakmica na EP-u biti protiv domaćina Bosne i Hercegovine, a ona je na rasporedu 17. lipnja.


– Zadovoljan sam svojom igrom, ali nije bitan pojedinac, bitna je čitava reprezentacija i da svi zajedno radimo kao jedan. Naš izbornik Siniša Kuharić i pomoćni trener Igor Ograjšek svim igračima su dali prigodu da zaigraju, Slovenija je odlična mlada momčad, ali pokazali smo kvalitetu. Mislim da smo na pravom putu i da ćemo u Sarajevu napraviti kvalitetan rezultat – rekao je Ante Štimac.




Hrvatska nastup na Europskom prvenstvu B i C divizije otvara 15. lipnja utakmicom protiv Mađarske, dok je 16. lipnja na rasporedu utakmica protiv Bugarske.