Priopćenje HKS-a

Hrvatski košarkaški savez pronašao nasljednika Ace Petrovića, već je s reprezentacijom u Opatiji

Portal Novi list

Jasmin Repeša/Foto REUTERS

Jasmin Repeša/Foto REUTERS

Repeša je prošlu sezonu proveo na klupi talijanskog prvoligaša Pesara



RIJEKA Hrvatski košarkaši savez na svojim službenim stranicama potvrdio je da je Jasmin Repeša postao novi sportski direktor saveza. Na toj funkciji naslijedit će Acu Petrovića, a nekadašnji izbornik već se primio posla budući da se nalazi u Opatiji gdje će izabranici Josipa Sesara danas (18.30 sati) odigrati pripremni susret protiv reprezentacije Kine.


“Hrvatski košarkaški savez i g. Jasmin Repeša dogovorili su profesionalnu suradnju te će nekadašnji izbornik Hrvatske i poznati trener postati novi sportski direktor HKS-a.


Košarkaški stručnjak prošlu je sezonu proveo na klupi talijanskog prvoligaša Pesara, a njegovo trenersko iskustvo je iznimno bogato. Krenuvši od hrvatskih klubova poput Cibone, Splita i Cedevite, Repeša je vodio i turski Tofaš, crnogorsku Budućnost, španjolsku Unicaju te niz talijanskih klubova (Fortitudo, Roma, Benetton, Milano, Pesaro).




Osim toga, ovaj nasljednik Aleksandra Petrovića na funkciji sportskog direktora – trener je s najviše izborničkih nastupa na velikim natjecanjima. Još davne 1995. na Eurobasketu u Grčkoj bio je pomoćnik Aci Petroviću, a samostalno je Hrvatsku vodio na tri Eurobasketa (2007., 2009. i 2013.) te na po jednom Svjetskom prvenstvu (2014.) i Olimpijskim igrama (2008.). Funkciju izbornika hrvatske reprezentacije obnašao je u razdoblju od 2005. do 2009. godine te od 2012. do 2014. godine, a bio je i izbornik reprezentacije BIH u 2018. godini.


Njegov trenerski opus i uspjesi na svim razinama – igračkoj, trenerskoj, klupskoj, a naposljetku i reprezentativnoj garancija su sveobuhvatnog pristupa budućem radu na funkciji sportskog direktora HKS-a.


Sjednica Upravnog odbora održati će se 19.7.2023. nakon koje će Jasmin Repeša u potpunosti preuzeti funkciju novog sportskog direktora HKS-a.”, stoji u priopćenju HKS-a