Srbija u Zaboku

Hrvatske košarkašice u nastavku kvalifikacija za EP igraju protiv aktualnih prvakinja Europe

Katarina Blažević

Foto HKS

Foto HKS

Srbija ima jednu generaciju koja je godina zajedno i već dugo skupa rade - govori Riječanka Mia Mašić



RIJEKA Košarkašice Hrvatske samo tri dana nakon pobjede kod Bugarske i uspješnog starta kvalifikacija za Europsko prvenstvo nastavljaju borbu za novim bodovima. Hrvatska će danas (18 sati, SK2) u Sportskoj dvorani u Zaboku ugostiti Srbiju, aktualne europske prvakinje, koje su u prvom kolu kvalifikacija bile slobodne.


– Radi se o općenito jakoj košarci punoj talenata, Srbija ima jednu generaciju koja je godina zajedno i već dugo skupa rade. Bit će sigurno vrlo teška utakmica, a mi niti nismo imale puno vremena za pripremu. Međutim, dale smo sve od sebe, jedino možemo ući u utakmicu “glavom kroz zid”. Cilj nam je odigrati najbolju moguću obranu i tako otežati posao Srbiji – najavljuje Riječanka Mia Mašić, koja je tijekom i nakon prvog susreta s Bugarskom imala manjih problema s koljenom, ali će danas biti spremna za susret.


– Pobjedu protiv Bugarske na startu kvalifikacija smo nekako i očekivale, ali kada imaš samo dva dana za pripremu sve je puno teže i kompliciranije. Danas ćemo pokušati napraviti sve što je u našoj moći, a kod Srbije ne treba nikoga niti posebno isticati, imaju jaku ekipu s nekoliko mladih talenata.