NBA liga

Hornetsi srušili lidera iz San Francisca, Durant i Harden utišali zvižduke u Oklahomi Cityju

Portal Novi list

Lu Dort i Kevin Durant/Foto REUTERS

Lu Dort i Kevin Durant/Foto REUTERS

Kevin Durant je dočekan sa zvižducima u rodnom gradu, uzvratio je s 33 poena



LOS ANGELES Terry Rozier (ukupno 20 poena) je mirno pogodio dva slobodna bacanja 12 sekundi prije kraja i odveo Hornetse do iznenađujuće pobjede nad Wariorrsima. Golden Stateu je ovo tek drugi poraz sezone (uz 11 pobjeda). Andrew Wiggins je zabio 28 poena za Warriorse, Miles Bridges 22 poena za Hornetse.


LA Lakersi su ostvarili i treću pobjedu u šestom nastupu bez LeBrona. Anthony Davis je zabio 34 poena uz 15 skokova, a Talen Horton-Tucker pridodao 17 poena na svojem debiju u žutom dresu za pobjedu nad San Antonijom. Spursima je ovo peti poraz u  posljednjih sedam utakmica.


Trae Young je s najboljim učinkom ove sezone (42 poena) pomogao Hawksima da uzmu mjeru Bucksima. Youngu su nedostajala dva skoka za triple double. Imao je i 10 asistencija.


Aktualnim NBA prvacima nije pomogao ni povratak Giannisa Antetokounmpa i njegovih 26 poena.


Devin Booker je s 26 poena i šest asistencija odveo Sunse do osme uzastopne pobjede. Houston je pak upisao 11. poraz u nizu.


Kevin Durant se vratio u rodni grad i ubacio 33 poena Oklahomi za novu pobjedu Netsa. U dresu Thundersa je odigrao osam sezona prije nego što je 2016. preselio u Golden State. Navijači Oklahome su ga dočekali sa zvižducima. To ga nije zasmetalo, pogodio je 9 od 17 lopti iz igre, uhvatio i osam skokova. James Harden je stao na 16 poena i 13 asistencija. Zanimljivo, Durant i Harden su zajedno igrali u dresu Oklahome kada su 2012. godine dosegnuli NBA finale.


Patty Mills pridodao je 29 poena uz devet trica za Netse kojima je ovo bila osam pobjeda u posljednjih devet utakmica. Shai Gilgeous-Alexander je zabio 23 poena za Thunderse.


 Nikoli Jokiću malo je u pobjedi protiv Portlanda nedostajalo za treći uzastopni “triple double” – 28 poena, devet skokova i asistencija.




REZULTATI


LA Clippers – Chicago 90:100


Denver – Portland 124:95


Oklahoma – Brooklyn 96:120


Houston – Phoenix 89:115


Charlotte – Golden State 106:102


Atlanta – Milwaukee 120:100


LA Lakers – San Antonio 114:106