JOŠ JEDNA UZBUDLJIVA NBA VEČER

Hawksi se vratili iz velikog minusa za pobjedu u produžetku, “rookie” pogodio tricu za slavlje Magica

Luka Medak

Trae Young/Foto: REUTERS

Trae Young/Foto: REUTERS

"Jastrebi" su gotovo cijelu utakmicu bili u zaostatku, u jednom ternutku je čak bilo i 17 koševa prednosti Pistonsa, ali uspjeli su u posljednjoj četvrtini pronaći i snagu i recept za povratak. U utakmici Wolvesa i Magica, Anthony Cole pogodio je sa zvukom sirene za pobjedu.



RIJEKA Čak je 18 momčadi izašlo na teren u novoj NBA večeri, a svjedočili smo i brojnim iznenađenjima i napetim završnicama – u dvije utakmice pitanje pobjednika riješeno je tek nakon produžetaka, a u jednoj šutom sa zvukom sirene.


“Velika trojka” Netsa konačno je imala svoj debi, ali je poražena od mladih Cavsa u dvostrukom produžetku. Druga utakmica koja je otišla u produžetak bila je ona između Atlanta Hawksa i Detroit Pistonsa. “Jastrebi” su gotovo cijelu utakmicu bili u zaostatku, u jednom ternutku je čak bilo i 17 koševa prednosti Pistonsa, ali uspjeli su u posljednjoj četvrtini pronaći i snagu i recept za povratak.


Hawkse su do pobjede nosili Trae Young s 38 koševa te Johon Collins i Clint Capela s 31, odnosno 27. Zanimljivo da je Young čak 32 od 38 poena zabio u drugom dijelu utakmice, čemu je pridodao i 10 asistencija, dok je Capela ostvario monstruozni “double-double” učinak dodavši čak 26 skokova.




Kod poraženih je sda već uobičajeno najbolji bio Jerami Grant s 32 koša, ali ne dobiva prijeko potrebnu pomoć suigrača i Pistonsi sada imaju tek tri pobjede u 14 susreta.


Napeta završnica bila je i u Minnesoti, gdje su igrači Orlando Magica uspjeli uzeti pobjedu tricom”rookieja” Colea Anthonyja sa zvukom sirene, nakon što su ih u utakmici držali Nikola Vučević s 28 poena i Evan Fournier s 24. Kod Wolvesa nitko nije zabio više od 20 poena, a najbliže je bio D’Angelo Russell s njih 19.



Od hrvatskih igrača igrao je samo Ivica Zubac, koji je ostvario “double-double” učinak od 11 koševa i 12 skokova za 22 minute na terenu. Dario Šarić nije igrao za Phoenix jer je u izolaciji, a Luka Šamanić nije bio u ekipi Spursa jer je bolestan, no pitanje je bi li uopće ušao u rotaciju.


Rezultati:


Cleveland – Brooklyn 147:135 (dva produžetka)
Indiana – Dallas 112:124
Philadelphia – Boston 117:109
Atlanta – Detroit 123:115 (produžetak)
Toronto – Miami 102:111
Minnesota – Orlando 96:97
Houston – Phoenix 103:109
Golden State – San Antonio 121:99
LA Clippers – Sacramento 115:96
Charlotte – Washington (odgođeno)
Portland – Memphis (odgođeno)