NBA

Hardenu se konačno pridružili Wall i Cousins, Bogdanović se opet “ohladio”

Luka Medak

Bojan Bogdanović/Foto: REUTERS

Bojan Bogdanović/Foto: REUTERS

Novogodišnja noć donijela nam je sedam utakmica, a Bojan Bogdanović i Dario Šarić igrali su međusobno, ali za zaborav.



RIJEKA Novogodišnja noć donijela nam je sedam utakmica NBA lige, a u susretu između Houston Rocketsa i Sacramento Kingsa Jamesu Hardenu su se konačno pridružili John Wall i DeMarcus Cousins. U svojoj prvoj večeri dijeljenja vanjske linije Harden i Wall kombinirano su ostvarili 55 poena, 12 skokova i 17 asistencija, dok je Cousins igrao samo 13 minuta i postigao 8 poena.


Iako je Harden na odlasku iz kluba, bilo je zanimljivo vidjeti kako će na terenu zajedno funkcionirati dva igrača koja su najbolja kada imaju često loptu u svojim rukama, i taj se test pokazao pozitivnim jer ne samo da su u ovoj utakmici uspjeli koegzistirati na terenu, nego su i upisali pobjedu.


Podsjetimo, ovo je Johnu Wallu prva utakmica još od prosinca 2018. godine, kada je zbog niza ozljeda bio prisiljen dvije godine gledati utakmice s klupe, a u međuvremenu je bio razmijenjen iz Washington Wizardsa u Rocketse za Russella Westbrooka.




Od hrvatskih igrača na Novu godinu igrali su Bojan Bogdanović i Dario Šarić, i to međusobno. “Babo” u zadnje tri utakmice igra toplo-hladno i nakon dobrog performansa u prethodnom susretu sada je opet ušao u probleme sa šutom. U 28 minuta na terenu nije zabio niti jedan koš iz igre, a utakmicu je završio samo s tri poena s linije slobodnih bacanja, kao i s tri izgubljene lopte. Na drugoj strani nije puno bolji bio ni Dario Šarić, koji je postigao 5 poena i 5 skokova u 18 minuta igre, pogodivši samo jedan od sedam šutova.


Rezultati:


Indiana – Cleveland 119:99
Washington – Chicago 130:133
Orlando – Philadelphia 92:116
Houston – Sacramento 122:119
Toronto – New York 100:83
Oklahoma City – New Orleans 80:113
Utah – Phoenix 95:106