HT Premijer liga

Gosti slavili u Draženovu domu, košarkaši Zadra poveli u finalnoj seriji protiv Cibone

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Zadar je u zadnjoj četvrtini nastavio kontrolirati igru i rezultat. Dvije i pol minute prije kraja Thompson je u dva napada za redom postigao četiri poena, a potom je tricu pogodio Drežnjak za 74-64 Zadra i rješenje ovog prvog dvoboja



ZAGREB Košarkaši Zadra pobijedili su Cibonu u gostima 77-70 (24-20, 18-23, 16-10, 19-17) u prvom susretu finalne serije prvenstva Hrvatske. Poveo je time Zadar 1-0 u seriji koja se igra na tri pobjede.


Idućoj utakmici, koja je na rasporedu ove srijede, domaćin će opet biti Cibona.


Zadar je odigrao odlično gotovo cijelo prvo poluvrijeme u kojem je konstantno vodio, u određenim trenucima i s deset poena. No, Cibona se uspjela primaknuti u završnici druge četvrtine te otići na odmor s minimalnom prednosti od 43-42.




U trećoj dionici igralo se vrlo tvrdo i rastreseno, a šut nije služio ni jedne ni druge. Cibona je, primjerice, u toj četvrtini za dva poena gađala 1-8, a isti su šut domaći košarkaši imali i za tri poena. Zbog toga je prednost Zadra uoči zadnjih deset minuta mogla biti i veća od 58-53.


No, Zadar je u zadnjoj četvrtini nastavio kontrolirati igru i rezultat. Dvije i pol minute prije kraja Thompson je u dva napada za redom postigao četiri poena, a potom je tricu pogodio Drežnjak za 74-64 Zadra i rješenje ovog prvog dvoboja.


Trevor Thompson je postigao 15 poena za Zadar, a tome je dodao i devet skokova. Dario Drežnjak je ubacio 12 uz devet skokova, dok je Anthony Carter dao 13 poena uz po šest skokova i asistencija.


Danko Branković je bio prvo ime Cibone sa 16 poena, dok je Roko Prkačin dodao 10 uz osam skokova.