Veliki korak

FOTO Košarkaši Kvarnera svladali Goricu u prvoj utakmici polufinala doigravanja za prvaka

Ivan Volarić

Marijan Čakarun/Foto V. KARUZA

Marijan Čakarun/Foto V. KARUZA

Josip Drmić, nekada prvi strijelac Rijeke, napadač kojemu uskoro ističe ugovor s Dinamom, bio je među tristotinjak gledatelja koji su pljeskom ispratili domaće košarkaše s parketa



RIJEKA Prva utakmica polufinala doigravanja za prvaka Prve lige košarkaša: Kvarner 2010 – Gorica 93:70 (25:19, 16:11, 22:23, 30:17). Dvorana Dinko Lukarić. Gledatelja: 300. Suci: Hordov (Zadar), Strikić (Split) i Hajduk (Split).


KVARNER 2010: Bile 16 (1-2), Čakarun 23 (5-6), Lisica 3, Jelenković 13, Marinelli 14 (3-6), Vujasinović 3, Štemberger 10 (4-5), Delpin, Zelanto 2, Smojver, Kostić, Đugum 9 (1-1).


GORICA: Mikloža 5, Porobić 13 (3-4), Šutalo 11 (3-4), Gunjina 20, Klepo 5, Došen, Perica 4, Mašić, Oštrić 5 (1-2), Stojanov, Došen 7.




Košarkaši Kvarnera 2010 uspješno su zakoračili u doigravanje za prvaka Prve lige i pritom sigurnim korakom prešli prvu stepenicu na putu prema Premijer ligi. Josip Drmić, nekada prvi strijelac Rijeke, napadač kojemu uskoro ističe ugovor s Dinamom, bio je među tristotinjak gledatelja koji su pljeskom ispratili domaće košarkaše s parketa nakon pobjede koja zapravo nije dolazila u niti jednom trenutku u pitanje.



Nakon uvodnih šest minuta igre trener Branimir Pavić bio je prisiljen pozvati minutu odmora. Na semaforu je poslije dvije uzastopne trice Gunjine stajalo – 10:17. Riječka reakcija bila je adekvatna. Marinelli je počeo kvalitetno razigravati suigrače, Đugum je svojim ulaskom podigao razinu igre u obrani i pod obručem i gosti su se vrlo brzo našli u zaostatku. Štemberger je zaključio sjajno odigranu završnicu prvu četvrtine s još dva poena za 25:19.


Riječani su u visokom ritmu nastavili i u drugoj četvrtini. Bile je vrlo brzo odveo Riječane na “plus deset” (29:19), a Vujasinović tricom na četiri minute prije kraja četvrtine i na 15 poena prednosti. Pokušao je gostujući trener minutom odmora izbaciti domaće iz ritma i djelomično je uspio u tome. Perica je tricom smanjio gostujući zaostatak na osam poena (38:30). Marinelli je na ulazu u posljednju minutu uzvratio s jednim slobodnim bacanjem, a Čakarun s dva poena za opiljivih 11 poena (41:30) prednosti Kvarnera na poluvremenu.


Foto galerija: Doigravanje Prve lige košarkaša: Kvarner 2010 - Gorica Foto: Vedran Karuza


Domaći su dobro iskoristili prvu tehničku Šutala na utakmici. Štemberger je pogodio iz slobodnog bacanja, Čakarun zabio dva, a onda sve začinio Bile tricom za povratak na 15 poena razlike sredinom treće četvrtine (61:46). Marinelli je pridodao još dva slobodna bacanja za najveću prednost do tada (17 poena, 63:46). Činilo se u tim trenucima da će gosti u potpunosti izgubiti priključak, ali dogodilo se suprotno. U posljednju četvrtinu ušli su s deset poena minusa (63:53), a posljednji period otvorili su s još četiri poena. Riječani su ostali bez koša u posljednje dvije i pol minute i uvodnoj minuti zadnje dionice. Stigli su gosti i na minus pet (65:50), a održavali neizvjesnost sve dok njihov centar Šutalo nije po drugi put izgubio živce i novom tehničkom pogreškom kod rezultata 74:67 napravio novu medvjeđu uslugu Riječanima. Gosti su izgubili ključan oslonac pod obručem, a domaći serijom 11-0 napravili završne zaveslaje prema uvjerljivoj pobjedi.