NBA liga

Forbes potvrdio da su New York Knicksi i sedmu godinu zaredom najvrjedniji klub NBA lige

Hina

Na drugom mjestu su Golden State Warriorsi, treći su Los Angeles LakersiNEW YORK  New York Knicksi sedmu su godinu zaredom najvrjedniji klub NBA lige, prema godišnjoj listi koju je u ponedjeljak objavio Forbes.


Knicksi, koji su od 2000. godine samo jednom prošli prvu rundu doigravanja, a posljednji NBA naslov su osvojili davne 1973. godine, vrijede 5.8 milijardi dolara, što je 16% više nego prije godinu dana.


Na drugom mjestu su Golden State Warriorsi (5.6 milijardi dolara), treći su Los Angeles Lakersi (5.5 milijardi dolara), a u TOP 5 su i Chicago Bulls (3.6 milijardi dolara) i Boston Celtics (3.5 milijardi).
Ovo je prvi put otkako je Forbes 1998. počeo pratiti financije NBA momčadi da tri franšize vrijedile najmanje 5 milijardi dolara.


Unatoč pandemiji COVID-19 koja je navijače spriječila da prisustvuju utakmicama veći dio proše sezone, prosječna vrijednost momčadi porasla je 13% na 2.48 milijardi dolara zbog rekordnih prihoda od sponzorstva i velikih očekivanja za sljedeći sporazum lige o medijskim pravima.


Aktualni NBA prvaci Milwaukee Bucksi nalaze se na 17. mjestu liste s vrijednošću od 1.9 milijardi dolara, što je 17% više u odnosu na prošlu godinu.