Aukcija

Dres Michaela Jordana prodan za rekordan iznos, nadmašio je čak i Maradonin u kojem je postigao kultni pogodak

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Očekivalo se da će Jordanov dres postići cijenu od 3 do 5 milijuna dolara, no iznos je nadmašio sva očekivcanjaNEW YORK Dres legendarnog američkog košarkaša Michaela Jordana iz prve utakmice finala NBA lige 1998. prodan je za 10.1 milijuna dolara na aukciji u četvrtka, što ga čini najskupljim sportskim komadom nošenim na nekoj utakmici u povijesti.


Prethodni rekord postavljen je ranije ove godine kada je dres argentinskog nogometnog majstora Diega Maradone u kojem je postigao pogodak “Božjom rukom” prodan za 9.3 milijuna dolara.


“U tjednima otkako smo najavili aukciju, osjetilo se uzbuđenje ne samo ljubitelja sporta, već i kolekcionara koji su željni posjedovati rijedak komad povijesti,” rekao je Brahm Wachter, Sotheby’sov voditelj Streetweara i modernog kolekcionarstva.
“Još jednom, današnji rekordni rezultat učvršćuje Michaela Jordana kao neospornog G.O.A.T-a, dokazujući da su njegovo ime i neusporediva ostavština jednako relevantni kao što su bili prije gotovo 25 godina,” dodao je.


Očekivalo se da će Jordanov dres postići cijenu od 3 do 5 milijuna dolara, no iznos je nadmašio sva očekivcanja.


Chicago Bullsi su u finalu NBA lige 1998. godine predvođeni Jordanom pobijedili Utah Jazz sa 4-2 osvojivši šesti naslov prvaka.