NBA

Dončićevi Mavsi konačno prekinuli negativan niz, Zupcu “double-double” u pobjedi Clippersa

Luka Medak

Luka Dončić/Foto: REUTERS

Luka Dončić/Foto: REUTERS

Nakon šest uzastopnih poraza Mavericksi su "zaustavili krvarenje", a hrvatski centar Ivica Zubac odigrao je sjajnu utakmicu u trijumfu Clippersa nad Cavsima.



RIJEKA Košarkaši Dallas Mavericksa konačno su prekinuli negativan niz. Nakon šest uzastopnih poraza došla je pobjeda protiv Atlanta Hawksa, a Luka Dončić je u potpunosti nadigrao svojeg bivšeg konkurenta za “rookieja” godine Traea Younga.


Mladi Slovenac je opet bio blizu “triple-double” učinka, imao je 27 koševa, 14 asistencija i osam skokova, a bio je i savršen s linije slobodnih bacanja (10-10). S druge strane, za razigravača Hawksa ništa nije išlo po planu i tek se probudio pred kraj utakmice kada je već sve bilo gotovo – završio je susret s 21 košem, ali šutom 8-18, čemu je pridodao i devet asistencija.


Kod Dallasa je iza Dončića najbolji bio europski kolega Kristaps Porzingis s “double-double” učinkom od 24 koša i 11 skokova, a isti takav učinak ostvario je i Jason Collins s 35 koševa i 12 skokova kod Hawksa, koji je ove večeri bio njihov najbolji igrač.




Nakon što su Houston Rocketsi u gostima kod Oklahoma City Thundera postavili rekord franšize s čak 28 ubačenih trica iz 52 pokušaja, u njihovom uzvratu uopće nisu uspjeli pronaći šut. U prethodnoj utakmici Rocketsi su samo u prvoj četvrtini pogodili 11 trica te postigli ukupno 48 poena, da bi ovaj put pogodili 12 trica u cijeloj utakmici uz mizeran postotak od 26 posto, a 48 poena nisu dostigli niti na poluvremenu.


U pobjedi koju je ovaj put uzela Oklahoma najbolji je bio Kenrich Williams s 19 koševa, ali je zapravo bio pravi timski performans jer od 10 igrača u rotaciji jedino se Lu Dort nije upisao u strijelce, i to samo zato što se ozlijedio nakon devet minuta igre.


U prethodnoj utakmici Clippersa Ivica Zubac je imao loš “matchup” i nije uspio upisati dovoljnu minutažu za neki učinak, no to se u ovoj utakmici činilo kao daleka prošlost. Hrvatski centar je u pobjedi nad Cavaliersima igrao čak 27 minuta te ostvario novi “double-double” učinak s 10 koševa i 16 skokova, čemu je dodao i asistenciju te dvije ukradene lopte i tri blokade.


Što se ostalih hrvatskih košarkaša tiče, Dario Šarić još uvijek čeka odobrenje da ponovno zaigra za Phoenix, a Luka Šamanić nije bio na popisu aktivnih igrača Spursa jer je poslan u Razvojnu ligu.


Rezultati:


Milwaukee – Indiana 130:110
Charlotte – Philadelphia 111:118
Atlanta – Dallas 116:122
Cleveland – LA Clippers 99:121
Miami – Washington 100:103
Chicago – New York 103:107
Oklahoma City – Houston 104:87
San Antonio – Minnesota 111:108
New Orleans – Phoenix 123:101
Sacramento – Boston 116:111