Novi trener

Davor Tadej više nije trener Kraljevice, zamijenit će ga dosadašnji iskusni igrač

Katarina Blažević

Igor Salamun

Igor Salamun

Kako objašnjava predsjednik kluba Igor Turina, do promjene nije došlo radi razmirica, već tehničkih razloga, ali i zasićenja



RIJEKA  U košarkaškom drugoligašu Kraljevici došlo je do promjene na poziciji trenera, Davora Tadeja će nakon pet sezona na klupi seniora zamijeniti dosadašnji igrač, 37-godišnji Igor Salamun. Riječki bek je najveći dio svoje karijere proveo u Kvarneru, dok je nastupao i za Jolly Šibenik, osječke Vrijednosnice, slovački Rieker Komarno, Škrljevo te nekoliko njemačkih niželigaša. Zadnjih nekoliko godina igrao je za Kraljevicu, u kojoj će se sada prvi put okušati i u ulozi trenera, dok će Tadej trenirati mlađe kadete.


Kako objašnjava predsjednik kluba Igor Turina, do promjene nije došlo radi razmirica, već tehničkih razloga, ali i zasićenja.


– Ne radi se o nikakvoj svađi s našim dosadašnjim trenerom prve momčadi, već je stvar u tome da Davor Tadej nije imao adekvatnu školu za trenerski posao. Pojedinci iz suprotnih ekipa su malo prigovarali zbog toga, a došlo je i do zasićenja od strane Tadeja nakon dviju sezona koje je pokvarila pandemija. Salamun je u klubu kao igrač već tri, četiri godine te je izrazio želju baviti se ovim poslom, a mi ćemo onda financirati njegovo školovanje u Zagrebu. Na kraju krajeva, mora doći do promjena jer ne možeš biti doživotni trener niti predsjednik nekog kluba, kao što to neću biti ni ja – objasnio je predsjednik Kraljevice Igor Turina.




Mlađe kategorije Kraljevice danas kreću s treninzima, dok će seniori u dvoranu krajem mjeseca.