Magična sedmica

Dalić, Kustić, Šurjak, Pletikosa, Gudelj… uveličali promociju dokumentarca o Toniju Kukoču u Sarajevu

Hina

Toni Kukoč u društvu supruge/Foto PIXSELL

Toni Kukoč u društvu supruge/Foto PIXSELL

Čak 26 sugovornika govorilo je o legendarnom Toniju Kukoču, a među njima i jedan od najvećih košarkaša, ali i sportaš svih vremena veliki Michael Jordan



SARAJEVO  Proslavljeni hrvatski košarkaš Toni Kukoč nazočio je  u Sarajevu promociji dokumentarnog filma “Magična sedmica – Toni Kukoč” koji govori o njegovoj sjajnoj karijeri.


Dokumentarni film “Čarobna sedmica” (Magical seven) autora, poznatog bosanskohercegovačkog sportskog novinara Sabahudina Topalbećirevića ponajviše govori o četiri razdoblja života virtouza iz Splita, dok je igrao za Jugoplastiku, zatim reprezentaciju Jugoslavije, te izabranu vrstu Hrvatske i Chicago Bullsa. Sa svim ekipama Kukoč se okrunio najznačajnijim odličjima.


Čak 26 sugovornika govorilo je o legendarnom Toniju Kukoču, a među njima i jedan od najvećih košarkaša, ali i sportaš svih vremena veliki Michael Jordan.




Dokumentarni film je sniman na nekoliko lokacija, od United Centra u Chicagu ali i golf terena gdje Kukoč nakon košarkaške mirovine provodi dosta vremena.


Redatelj Topalbećirević je rekao u najavi kako je ponosan što je imao priliku napraviti film o legendarnom košarkašu.


U dvorani hotela Hills u Sarajevu gdje se održala promocija brojni su se htjeli fotografirati ili dobiti potpis ‘Čarobne sedmice’.


Na promociju dokumentarnoga filma stigli su i hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić, predsjednik HNS-a Marijan Kustić, Ivica Šurjak, Stipe Pletikosa, Ivan Gudelj, te brojni drugi sportaš i uzvanici.


U ranijoj izjavi za javnost Kukoč je izrazio zadovoljstvo što je u Sarajevu nakon 32 godine te da ga za ovaj grad vežu brojne lijepe uspomene.