NBA

Clippersi bolji od Mavsa, ozljeda Dončića, Zubac opet dobar. Evo ostalih rezultata

Hina

REUTERS

REUTERS

U Istočnoj konferenciji su aktualni prvaci iz Toronta i Boston Celticsi stigli na korak do međusobnog okršaja u drugom krugu



Košarkaši Los Angeles Clippersa svladali su Dallas Maverickse sa 130-122 u trećoj utakmici prvog kruga NBA doigravanja u Zapadnoj konferenciji te su poveli sa 2-1 u seriji na četiri pobjede, a hrvatski centar Ivica Zubac je za pobjednike postogao 15 koševa uz šest skokova i jednu blokadu.


Zubac je u igri proveo 29 i pol minuta, a iz igre je pogodio šest puta iz osam pokušaja te realizirao tri od četiri slobodna bacanja.


Najbolji igrač utakmice bio je Kawhi Leonard sa 36 koševa, devet skokova i osam asistencija. Landry Shamet je je pobjednike postigao 18 poena, Marcus Morris je ubacio 14, a Montrezl Harrell 13 koševa.




Dallas je sa 34 poena i 13 skokova predvodio Latvijac Kristaps Porzingis. Mavericksi su pred kraj treće četvrtine ostali bez Luke Dončića koji je ozlijedio lijevi skočni zglob. Slovenski košarkaš se još jednom pokušao vratiti u posljednjoj četvrtini, ali je vidno šepajući brzo napustio teren i više se nije vraćao u igru. Do tada je postigao 13 koševa uz 10 asistencija.


Dončić je nakon utakmice izjavio da ozljeda nije toliko ozbiljna te da je imao sreće što se ne radi o desnom skočnom zglobu. Hoće li zvijezda Dallasa moći zaigrati u nedjelju ovisit će o rezultatima pretraga koje će obaviti u subotu.


Dallasu ne ide na ruku što je nedjeljna utakmica u ranom terminu, od 21.30 sati po srednjoeuropskom vremenu.


Na Zapadu je sa 2-1 u seriji povela i Utah protiv Denvera uvjerljivom 124-87 pobjedom. Bila je to druga uzastopna pobjeda Jazza u kojoj je povratnik “pod balon” Mike Conley ubacio 27 koševa. Rudy Gobert je gospodario reketima na obje strane postigavši 24 koša uz 14 skokova. Donovan Mittchell je za pobjednike ubacio 20 koševa, a Georges Niang je bio iznenađenje s klupe sa 16 poena.


U Denveru su samo trojica igrača imali dvoznamenkasti učinak. Nikola Jokić je postigao 15 koševa, Jamal Murray 12, a kad je utakmica već bila odlučena Bol Bol je dodao 11 poena.


U Istočnoj konferenciji su aktualni prvaci iz Toronta i Boston Celticsi stigli na korak do međusobnog okršaja u drugom krugu. Treću uzastopnu pobjedu nad Brooklynom Raptorsi su ostvarili s uvjerljivih 117-92.


Pascal Siakam je predvodio strijelce prvaka sa 26 koševa. Fred VanVleet je ubacio 22 poena, a Serge Ibaka 20 uz 13 skokova. Kyle Lowry je uz 11 poena imao i 10 asistencija te sedam skokova.


Tyler Johnson je sa 23 poena bio najbolji strijelac Netsa, a Caris LeVert je postigao 15 koševa.


Dvoboj Bostona i Philadelphije odlučen je u posljednje dvije minute, u koje su 76ersi ušli s prednošću 94-92, ali su Celticsi serijom 10-0 došli do konačnih 102-94 i treće uzastopne pobjede. Kemba Walker je na ulazu u posljednju minutu pogodio dugačku dvicu za 98-94, a do kraja dvoboja je Marcus Smart realizirao sva četiri slobodna bacanja.


Walker je sa 24 koša, osam skokova i četiri asistencije bio najbolji kod Celticsa u sve tri statističke kategorije. Jaylen Brown je postigao 21 poen, Jayson Tatum 15, a Marcus Smart 14 koševa.


Joel Embiid je sa 30 poena i 13 skokova predvodio Philadelphiju, ali je iz igre pogodio samo sedam od 20 šutova. Tobias Harris je spojio 15 koševa i 15 skokova.


Već u nedjelju Celticsi i Raptorsi mogu ‘pomesti’ suaprnike i plasirati se u drugi krug u kojem će se međusobno boriti za mjesto u konferencijskom finalu.



NBA doigravanje, 1. kolo


ISTOČNA KONFERENCIJA


Brooklyn – Toronto       92-117 (Toronto vodi 3-0 u seriji na četiri pobjede)


Philadelphia – Boston   94-102 (Boston vodi 3-0 u seriji na četiri pobjede)


ZAPADNA KONFERENCIJA


Dallas – LA Clippers    122-130 (LA Clippers vodi 2-1 u seriji na četiri pobjede)


Utah – Denver           124-87 (Utah vodi 2-1 u seriji na četiri pobjede)