ABA liga

Cibona u Beogradu porazila FMP u važnoj pobjedi

Portal Novi list, Hina

Foto Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

Foto Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

Sada imaju omjer 6-9 i zadržali su izglede za plasman među osam najboljih na kraju regularne sezone



U susretu 15. kola regionalne košarkaške ABA lige Cibona je u Beogradu pobijedila FMP sa 77-72 ostvarivši šestu pobjedu, dok je FMP upisao deseti poraz.


Važna je to pobjeda “Vukova” koji sada imaju omjer 6-9 zadržavši izglede za plasman među osam najboljih na kraju regularne sezone. S druge strane, FMP je sa skorom 5-10 na 12. mjestu ljestvice.


Nakon izjednačenog otvaranja utakmice, Cibona je u završnici prve četvrtine povela sa osam razlike (24-16), da bi sredinom druge dionice imala i 12 razlike (35-23). Cibona je u trećoj četvrtini zadražala prednost, npo FMP se dvije i pol minute prije kraja uspio približiti na samo koš razlike (70-71). No, u sljedećih minutu i pol Matej Bošnjak postiže četiri koša za povećanje razlike (75-70). FMP više nije imao snage preokrenuti situaciju u posljednjim trenucima okršaja.




Cibonu su do pobjede predvodili Jakov Mustapić sa 20 koševa, sedam skokova i šest asistencija, te Matej Bošnjak sa 18 poena. U redovima FMP-a najefikasniji je bio Vojislav Stojanović sa 23 koša, dok je Nikola Šaranović zabio 15 koševa.


U drugom susretu večeri Budućnost je nakon produžetaka pobijedila Mornar sa 103-100. Budućnost je do 10. pobjede predvodio Vladimir Mihailović sa 27 koševa i sedam skokova, dok je kod Mornara najefikasniji bio Tavian Dunn-Martin sa 21 košem.


Na vrhu ljestvice je Crvena zvezda sa 13 pobjeda i jednim porazom, Budućnost na drugom mjestu ima 10 pobjeda i pet poraza, a zatim slijede Partizan (10-4) i Cedevita Olimpija (10-4).


Zadar je sedmi (7-7), Split deseti (6-9) a Cibona stepenicu niže (6-9). Na začelju je Mornar s jednom pobjedom i 14 poraza.