NBA liga

Chris Paul kažnjen sa 35.000 dolara za nehotični kontakt sa sucem

Hina

Klay Thompson (Golden State Warriors) i Chris Paul (Houston Rockets)/Foto REUTERS

Klay Thompson (Golden State Warriors) i Chris Paul (Houston Rockets)/Foto REUTERS



NEW YORK Razigravač Houston Rocketsa Chris Paul novčano je kažnjen za isključujuću tehničku pogrešku i imat će pravo nastupa u drugoj utakmici konferencijskog polufinala protiv Golden State Warriorsa koja je na rasporedu u noći s utorka na srijedu.


Paul je kažnjen sa 35.000 dolara za »agresivno suprotstavljanje i neoprezan fizički kontakt sa sucem utakmice«.


Incident se dogodio 4.4 sekunde prije kraja prve utakmice konferencijskog polufinala odigrane u Oracle Areni, u kojoj su domaći Warriorsi slavili sa 104-100. Paul je zbog spomenutog kontakta dobio drugu tehničku pogrešku, što za sobom povlači i isključenje, kad je pokušao uvjeriti suca Josha Tivena da ga je Klay Thompson faulirao u borbi za loptu. Analiza sudačkih odluka u posljednje dvije minute dvoboja, koju NBA provodi na svim utakmicama, pokazala je da su suci ispravno procijenili kako Thompson nije napravio osobnu pogrešku.




Chris Paul je nakon utakmice tvrdio da nije bio svjestan fizičkog kontakta sa sucem, a u ponedjeljak je izjavio kako je bilo kakav kontakt bio nehotičan te priznao da se mora bolje kontrolirati na sljedećim utakmicama.


»Nisam trebao dobiti te tehničke i dovesti svoju momčad u takvu situaciju, ali u utakmicama uvijek ima strasti. Ako ne pokazujem emocije, onda to nisam ja, ali ću svakako paziti da budem bolji zbog svoje momčadi«, zaključio je Paul.