Navijači pomozite

Čelnik košarkaša Kvarnera 2010 apelira na navijače uoči jedne od najvažnijih utakmica kluba posljednjih godina

Katarina Blažević

Marjan Čakarun/A. KRIŽANEC

Marjan Čakarun/A. KRIŽANEC

Nadamo se da će odaziv biti veći nego obično i da ćemo u što većem broju napuniti dvoranu i uz pomoć publike pobijediti - rekao je Robert Jurković



RIJEKA Košarkaši Kvarnera 2010 sutra (18 sati) će na Kozali odigrati jednu od važnijih utakmica ove sezone, kao lideri Prve lige ugostit će drugoplasirane osječke Vrijednosnice, a susret je to koji bi praktički mogao odlučiti tko će s prvog mjesta otići u doigravanje. Dva dana kasnije, u ponedjeljak u Centru Zamet (20) hrvatska će reprezentacija s izbornikom Josipom Sesarom ugostiti Cipar u drugom kolu kvalifikacija za EuroBasket. Košarkaški vikend u Rijeci…


Iako se ima još toga za odigrati, Riječani bi sigurno lakše disali kada bi se Osječanima revanširali za jedini poraz ove sezone. Nakon sutrašnjeg derbija, na rasporedu je još šest kola te potom doigravanje (polufinala i finale).


Robert Jurković/V. KARUZA


– Definitivno sve ide po planu kada je sezona u pitanju. Mislim da ekipa raste i da su se pojačanja uklopila, kako Jelenković, tako i Bile. Žao mi je jedino što se Marinelli ozlijedio u Kupu, ali mislim da smo dovoljno jaki da i bez njega možemo pobijediti Vrijednosnice. Kup? Treba biti realan, Cibona je bila bez pola ekipa, ali i nama su nedostajala trojica važnih igrača, Đugum i Vucić, uz odmah ozlijeđenog Marinellija, dok je Bile tek došao i nismo ga htjeli bacati u vatru. Da smo bili kompletni, sigurno bi utakmica bila uzbudljiva do samog finiša – govori predsjednik Kvarnera 2010 Robert Jurković, koji će i sutra iz prvih redova bodriti svoju momčad.


Prvo mjesto




Osječani trenutno imaju jednu pobjedu manje (17-2) od vodećega Kvarnera. Na trećem mjestu je Gorica, ali ona je daleko od prve dvije ekipe lige (13-6)…


– Derbi će sigurno usmjeriti borbu za prvo mjesto uoči doigravanja, na koje mi ciljamo. Liga je pokazala da je dobra i jaka, ali isto tako da je domaćinska. Osijek i Kvarner nisu još niti jednu utakmicu izgubili doma i to pokazuje da je domaći teren jako važan. Teoretski smo s Osječanima već osigurali prva dva mjesta, ali se borimo za prednost domaćeg terena i želimo s prvog mjesta krenuti u doigravanje.


Jurković i Kvarner 2010 su i tijekom završnice Kupa »Krešimir Ćosić« dobivali pohvale da je momčad praktički već sada spremna za Premijer ligu, ali i da bi se ondje s ovim rosterom mogla boriti za sredinu ljestvice.


Vizija i ambicija


– Treba biti realan. Premijer liga je viša liga, tu je veći intenzitet treninga, ima puno boljih igrača i zato treba ići korak po korak. Ja znam da sigurno ne bismo sada bili zadnji u Premijer ligi, ali sve su to špekulacije. Lijepo je da nas svi hvale. Kada se sjetim 14. srpnja 2022. godine kada smo imali jednog igrača pod ugovorom, nismo imali trenera ni sponzora… I u godinu i pol nas svi hvale i većina slobodnih igrača nas zove, menadžeri s nama žele pričati. Postigli smo nešto, dali smo ozbiljnost klubu i plaće dolaze na vrijeme. Ne znam ima li itko ijednu primjedbu. Došao nam je i Davor Kus kao sportski direktor i imamo sve što jedan ozbiljan klub treba imati. Sve ide po našem planu. Prva godina je stabilizacija u Prvoj ligi, druga, odnosno ova godina plasman u Premijer ligu, treća stabilizacija u najvišem rangu te potom u četvrtoj napadanje četvrtog mjesta u Premijer ligi. Imamo svoje ideje, vizije i ambicije. Naravno, jedno je plan, a jedno provedba. Mi ipak vjerujemo u njega.


Sutrašnja utakmica trebala bi privući i velik broj gledatelja na Kozalu. Kao u stara vremena…


– Pozivam sve Riječane i ostale iz okolice na jednu od sigurno važnijih utakmica Kvarnera u zadnjih osam, devet godina. Nadamo se da će odaziv biti veći nego obično i da ćemo u što većem broju napuniti dvoranu i uz pomoć publike pobijediti. Odaziv sigurno može puno pomoći u tome. Ova utakmica je samo početak povratka Kvarnera 2010 u Premijer ligu – zaključio je Robert Jurković.


Hrvatska danas u Brestu

Hrvatska reprezentacija večeras od 20.30 protiv Francuske u Brestu otvara kvalifikacije za EuroBasket 2025. godine, a već sutra reprezentativci dolaze u Opatiju.


– Utakmice reprezentacije sigurno su dobar promotor košarke u gradu i regiji. Ne trebamo niti govoriti o infrastrukturi, od hotela u Opatiji, do Centra Zamet u Rijeci… Dečki i treneri već osmu godinu dolaze, vole biti tu i njih se isto nešto pita. Nadam se da će ih publika u Rijeci podržati na putu prema Europskom prvenstvu – kaže Robert Jurković, inače i dopredsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza.