Aramis Naglić

Čekaš doigravanje, borbu za prvaka kao vrhunac sezone, a na kraju ostaneš bez svega

Zlatko Horvat

Aramis Naglić/Foto REUTERS

Aramis Naglić/Foto REUTERS

U Slovačkoj nema više slučajeva oboljelih nego u Hrvatskoj, ali klubovi i Savez nisu spremni čekati na eventualni nastavak sezone, smatraju da se za dva tjedna po pitanju pandemije ništa drastično neće promijeniti - kaže Naglić



RIJEKA Košarka je stala zbog koronavirusa, ali u Slovačkom košarkaškom savezu otišli su korak dalje i otkazali – sezonu. Aramis Naglić, trener Intera, uvjerljivog lidera slovačkog prvenstva, sprema se na povratak u Rijeku. Momčad se za kraj snimila zajedno, u »civilu«. – Otkazali su natjecanje, na prvom smo mjestu, ali mislim da se neće proglasiti ni prvaka – kaže Aramis Naglić. – Okolnosti su takve, mislim da je do takve odluke prevagnula činjenica da su preveliki troškovi ako se ne igra, pogotovo što moraju plaćati strane igrače. U Slovačkoj nema više slučajeva oboljelih nego u Hrvatskoj, ali klubovi i Savez nisu spremni čekati na eventualni nastavak sezone, smatraju da se za dva tjedna po pitanju pandemije ništa drastično neće promijeniti niti popraviti i stoga je donesena takva odluka.


Naglić je dobio 23 od 28 utakmica u prvenstvu s Interom, s kojim je branio naslov, Levicki Patrioti na drugom mjestu imaju šest pobjeda manje. Na neki način, sav Naglićev trud ove sezone pao je u vodu.


– Čekaš doigravanje, borbu za prvaka kao vrhunac sezone, a na kraju ostaneš bez svega. Sezona nam je bila duga, još 17. rujna krenuli smo s FIBA Cupom. Sada smo se koncentrirali na »play off«… Poslije svega ostaje jedna praznina, meni i igračima. Sve je stalo. Katastrofa… Nažalost, takve su okolnosti.




Sada treba organizirati povratak kući. Jedina mogućnost je povratak automobilom. Po Naglića nitko ne može doći iz Hrvatske. Spas je službeni automobil. Kasnije će se razmišljati kako ga vratiti jer pitanje je hoće li se suradnja Naglića i Intera nastaviti. Posljedice po klubove mogle bi biti dalekosežne.


– Pitanje je kako će se ova sezona financijski odraziti na klubove, kako će se cjelokupna situacija odraziti na privredu i sponzore. U ovom trenutku jedino se radujem povratku – zaključuje Naglić, koji nije jedini riječki trener u Prvoj slovačkoj ligi.


Rudolf Jugo je s Iskrom Svit na sredini ljestvice s omjerom 14-14. No, i Jugo se vraća ranije nego što je planirao…