Loše vijest

Bojan Bogdanović mora na operaciju desnog zapešća, za hrvatskog reprezentativca sezona je završena

Hina

Bojan Bogdanović ipak mora "pod nož"/Foto REUTERS

Bojan Bogdanović ipak mora "pod nož"/Foto REUTERS

Vijest o Bogdanovićevoj ozljedi i operativnom zahvatu na ligamentu u desnom zglobu zapešća u ponedjeljak navečer objavio je američki ESPN, pozivajući se na neimenovani izvorSALT LAKE CITY Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović u utorak će biti podvrgnut operativnom zahvatu na zglobu desnog zapešća, što će za njega značiti završetak ove sezone, a za njegov klub Utah Jazz težak udarac, bude li prekinuta sezona nastavljena.


Vijest o Bogdanovićevoj ozljedi i operativnom zahvatu na ligamentu u desnom zglobu zapešća u ponedjeljak navečer objavio je američki ESPN, pozivajući se na neimenovani izvor.


Prema istom izvoru 31-godišnji hrvatski košarkaški reprezentativac je tu ozljedu zaradio još krajem 2019., ali je nastavio igrati uz priličnu nelagodu koju mu je stvarala bol. Operativni zahvat u ovom trenutku ostavlja Bojanu dovoljno vremena da potpuno spreman i oporavljen dočeka početak nove sezone.
Najboljeg hrvatskog košarkaša sljedeće godine čeka i pokušaj da se s reprezentacijom kvalificira za odgođeni olimpijski turnir u Tokiju, a domaćin kvalifikacijskog natjecanja od 29. lipnja do 4. srpnja 2021. bit će Split


U trenutku prekida sezone zbog širenja panedmije izazvane koronavirusom, Utah Jazz je bio na četvrtom mjestu u Zapadnoj konferenciji. Vodstvo NBA lige radi na planu kojim bi se odigralo barem doigravanje za prvaka.


U toj borbi će Utah Bogdanovićevim izostankom izgubiti vrlo važnu kariku u momčadi, jednog od najboljih strijelaca sa 20 koševa u prosjeku i igrača koji je u više navrata ove sezone svojim koševima u završnicama donosio pobjede Jazzu.


Bogdanoviću je ovo bila prva sezona iz četverogodišnjeg ugovora vrijednog 73 milijuna američkih dolara.


Najboljeg hrvatskog košarkaša sljedeće godine čeka i pokušaj da se s reprezentacijom kvalificira za odgođeni olimpijski turnir u Tokiju, a domaćin kvalifikacijskog natjecanja od 29. lipnja do 4. srpnja 2021. bit će Split.