NBA

Blake Griffin i Pistonsi nanijeli prvacima drugi uzastopni poraz, Rocketsi iznenadili Blazerse

Luka Medak

Blake Griffin/Foto: Reuters

Blake Griffin/Foto: Reuters

Griffin je odigrao najbolju utakmicu sezone s 23 koša i šest asistencija, a Rocketsi su na domaćem terenu svladali Portland nakon 20 koševa zaostatka za svoju četvrtu uzastopnu pobjedu.



RIJEKA Četvrtak navečer donio nam je četiri NBA susreta punih preokreta i iznenađenja.


Houston Rocketsi na domaćem su terenu svladali Portland Trailblaizerse za svoju četvrtu uzastopnu pobjedu, a u tome su ih predvodili Victor Oladipo s 25, Christian Wood s 22 i John Wall s 20 poena. Momčad iz Teksasa je gubila čak 20 razlike odmah u prvoj četvrtini, ali razbudila se na vrijeme i odgovorila s 36-18 u drugoj. Kod poraženih Blazersa najbolji je bio Damian Lillard s 30 koševa i devet asistencija.


“WOW faktor”, kako nazivaju trojac Wood-Oladipo-Wall, zasad je jedno od najugodnijih iznenađenja lige. Otkako je otišao James Harden u potpunosti se promijenio identitet momčadi i s 22. mjesta skočili su na 2. mjesto najbolje obrane lige i nazale se vrlo blizu zoni doigravanja.




Los Angeles Lakersi su bez Anthonyja Davisa izgubili od Detroit Pistonsa, što im je sada drugi poraz zaredom nakon triler-završnice u Philadelphiji. Blake Griffin odigrao je svoju najbolju utakmicu sezone te vodio svoju momčad s 23 poena i šest asistencija, dok je su gostiju najbolji bili LeBron James s 22 koša i 10 asistencija i Kyle Kuzma s 22 koša i 10 skokova.


Slično kao i Rocketsi, Los Angeles Clippersi također su u prvoj četvrtini pali u veliku rupu iz koje su se morali iskopati. Nakon što su gubili 18 koševa razlike, uspjeli su se vratiti u utakmicu i uzeti važnu pobjedu u gostima nad Miami Heatom. Bez Kawhija Leonarda i Paula Georgea napad Clippersa bio je vrlo balansiran, a strijelce je predvodio Nicolas Batum s 18 koševa, dok su još petorica igrača bila dvoznamenkasta.


Hrvatski centar Ivica Zubac igrao je 21 minutu te ubilježio šest koševa i osam skokova, a imao je i dvije blokade.


Golden State Warriorsi su u Phoenixu igrali drugu utakmicu u dvije večeri nakon što su doputovali iz Minnesote i kroz cijelu utakmicu se vidio nedostatak energije kod igrača. Osim Stepha Curryja s 27 koševa i Wigginsa sa 16 gotovo nitko nije značajno doprinio i Sunsi su bez poteškoća došli do svoje devete pobjede u sezoni.


Čak su sedmorica igrača Sunsa zabila dvoznamenkasti broj poena, uključujući cijelu početnu petorku, ali najviše je zabio Mikal Bridges (20 poena). Dario Šarić ponovno nije igrao zbog COVID-protokola, ali trebao bi zaigrati u sljedećem susretu protiv Dallasa.


Rezultati:


Houston – Portland 101:104
Detroit – LA Lakers 107:92
Miami – LA Clippers 105:109
Phoenix – Golden State 114:93