Euroliga košarkaša

Bayern slavio u Tel Avivu, Ante Žižić zabio 19 poena za poraženi Maccabi

Hina

Moskovskom CSKA je pobjedu u Istanbulu donio Will Clyburn koji je košem i dodatnim bacanjem 11 sekundi prije kraja postavio konačnih 78-77



ZAGREB Košarkaši muenchenskog Bayerna svladali su domaći Maccabi u Tel Avivu sa 85-82 u utakmici 3. kola osnovnog dijela Eurolige, a gostujući trijumf ostvario je i moskovski CSKA koji je sa 78-77 svladao Fenerbahče u Istanbulu.


Bayern je do pobjede nad Maccabijem predvodio Srbin Vladimir Lučić sa 26 koševa, dok je za domaću momčad hrvatski centar Ante Žižić sa 19 poena i četiri skoka bio ponajbolji igrač, uz Scottieja Wilbekina koji je ubacio 27 koševa. Dragan Bender je za poražene postigao tri koša, dok je Leon Radošević sa četiri poena i tri napadačka skoka pridonio pobjedi Bayerna.


Moskovskom CSKA je pobjedu u Istanbulu donio Will Clyburn koji je košem i dodatnim bacanjem 11 sekundi prije kraja postavio konačnih 78-77 i dvoboj završio sa 26 poena. Nekadašnji razigravač CSKA Francuz Nando De Colo je sa 21 košem bio najbolji strijelac domaće momčadi.




Real Madrid je kao domaćin svladao ruski Himki sa 94-85 uz 21 koš Sergija Llulla, dok je Olympiacos u Pireju svladao milanski Armani sa 86-75.


Na ljestvici vodi Žalgiris s maksimalnih 3-0, a čak devet momčadi ima po dvije pobjede i jedan poraz. Na začelju su sa sva tri poraza Himki i berlinska ALBA.