Premijer liga košarkaša

AO Škrljevo u Dubravi preokrenulo u zadnjoj četvrtini za desetu prvenstvenu pobjedu

Davor Petrović

Foto D. KOVAČEVIĆ

Foto D. KOVAČEVIĆ

Furioznih pet minuta Adria Oil Škrljeva na početku zadnje četvrtine u potpunosti je okrenulo situaciju, usmjerivši bodove prema Mavrincima.



ZAGREB Gostovanje u Dubravi donijelo je Adria Oil Škrljevu desetu pobjedu u prvenstvu, uz puno muke. Naime, Furnir je držao sasvim pristojnu prednost i činilo se da drži konce igre u svojim rukama. No, furioznih pet minuta Adria Oil Škrljeva na početku zadnje četvrtine u potpunosti je okrenulo situaciju, usmjerivši bodove prema Mavrincima.


Furnir – Adria Oil Škrljevo 71:81

Zaostali susret Premijer lige: Furnir – Adria Oil Škrljevo 71:81 (25:27, 24:15, 12:15, 10:24). SD Dubrava. Bez gledatelja. Suci: Jovović (Zagreb), Perlić (Velika Gorica), Muhvić (Zagreb).


FURNIR: Pandurić 10 (3-4), Isabell 33 (5-8), Smolić 5, Jerković 6 (1-2), Puou Makur 6 (2-2), Vlakovec, Prelec, Vujić 3 (1-3), Perić 3, Nazor, Majić 5 (1-2), Šola.




ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Arslanagić 8 (2-6), Gunjina 15 (7-7), Barnjak 9 (4-4), Robertson 23 (9-13), Boban 9 (1-3), Pilepić 11, Jelenković 4, Vucić, Kolić, Rajčić, Vrgoč 2, Cvitković.

Tijekom prve dionice igre gosti su u nekoliko navrata imali priliku da se rezultatski odmaknu, ali Furnir se baš svaki put uspio vratiti. Konkretnije, gosti su poveli 7:2 u 3. minuti, a zatim je stiglo brzopotezno izjednačenje. Zatim, je Adria Oil Škrljevo imalo prednost 20:12, a nešto kasnije, nakon trice Frana Pilepića, 27:19.


Foto galerija: Košarkaška utakmica Dubrava Furnir - Adria Oil Škrljevo Foto: Davor Kovačević


Bilo je to na okruglih sto sekundi do kraja prve dionice igre. Činilo se da će gosti znati sačuvati stečeno do isteka prvih deset minuta, ali vrlo brzo se ispostavilo da neće biti tako. Naime, u tih sto sekundi Furnir je napravio 6:0 i vratio neizvjesnost, s time da je Tramaine Andre Isabell zadnji poen zavukao sa zvukom sirene.


Nastavak je donio očigledan pad u igri gostiju, koji su u drugoj četvrtini postigli samo petnaest koševa. Furnir je tih deset minuta odradio u dobrom ritmu, za razliku od svog suparnika i na veliki odmor je otišao sa sasvim slodnih sedam poena viška, s time da je u 18. minuti imao i plus devet (45:36).


Nakon povratka iz svlačionica na terenu je vladala izjednačenost, s time da se Adria Oil Škrljevo nikako nije uspijevalo približiti na manje od četiri poena zaostatka u prvih pet minuta igre. Tome je kumovao i dobar šut domaćih za tricu. Svaki put kada bi gosti zaprijetili, Furnir bi se izvukao preciznim dalekometnim projektilom. Povrh toga, Adria Oil Škrljevo imalo je problema s ubacivanjem polaganja.


Četiri uzastopna poena raspoloženog Isabella na početku zadnje četvrtine Furniru su donijela osam poena viška (65:57), no to se vrlo brzo istopilo. Naime, Pilepić je namjestio ruku i pogodio dvije trice, a uz njega su proradili Jure Gunjina i Arkim Robertson. Sve to gostima je bilo više nego dovoljno za spomenutih furioznih pet minuta i veliku seriju 18:2, kojom je otvoren put ka pobjedi.